ERGAFEIN 150 mg 20 draje Kullanımı
Ulagaylar Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
3.ERGAFEIN nasıl kullanılır ?
Nöbetleri önleyici tedavi:
Migren ataklarında, ağrı nöbetinin ilk işareti ortaya çıktığında 1 veya 2 draje genellikle ağrıyı önleyebilir. Fakat gerekirse 30 veya 60 dakika sonra bu doz tekrarlanmalıdır.
Migren nöbeti tedavisi:
Kriz başlamış ise 2 draje birden alınmalıdır. Gerektiğinde her yarım saatte bir olmak üzere 4-6 drajeye kadar çıkılabilir.
Takip eden nöbetlerin tedavisi:
İlk nöbet sırasında krizi kesen miktarın bir defada alınması önerilmektedir. Diğer rahatsızlıklarda günde 3 defa l’er veya 2’şer draje alınır.
ERGAFEİN günlük kronik olarak kullanılmamalıdır.
Alkol alan kişilerde karaciğer zehirlenmesi (hepatotoksisite) riski nedeniyle günlük alınan parasetamolün 2 gramı aşmaması gerekir.
Uygulama yolu ve metodu
ERGAFEİN’i tercihen yemeklerden sonra ve bol su ile almalısınız.
Değişik yaş grupları
Çocuklarda kullanımı
Yaşlılarda kullanımı
Yaşlılarda kullanım:Yaşlı hastalarda özel bir doz ayarlaması gerekmemektedir. Sağlıklı, hareketli yaşlılarda normal yetişkin dozu uygundur, fakat zayıf, hareketsiz yaşlılarda doz ve dozlam sıklığı azaltılmalıdır. Ancak ERGAFEİN içerdiği kafein nedeniyle yaşlılarda hekim önerisi ile kullanılmalıdır.
Böbrek/karaciğer yetmezliği:ERGAFEİN böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmaz.
Eğer ERGAFEIN’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.
Kullanmanız gerekenden daha fazla ERGAFEIN kullanırsanız
ERGAFEİN’den kullanmanız gerekenden daha fazlasını kullandıysanız aşağıdaki belirtiler görülebilir:
Bulantı, kusma, ishal, aşırı susama, üşüme hissi, deride yanma veya kaşınma, sersemlik, nabzın yavaşlaması veya alınamaması, el ve ayaklarda hissizlik, karıncalanma, ağrı ve morarma, hızlı nabız, tansiyonda yükselme veya düşme, taşikardi (kalbin hızlı atması), solunumun bozulması, baygınlık, koma, zihin bulanıklığı, kaslarda istem dışı şiddetli kasılmalar, bilinç kaybı ve şok.
Çok hassas kişilerde veya dozun aşılması ve uzun süreli ilaç kullanımı halinde ergotizm gelişebilmektedir. El ve ayaklarda uyuşma, üşüme, yanma, renkte solgunluk veya morarma ve adale ağrısı başlayabilir. Bu bölgelerde nabız alınamayabilir. Giderek parmaklarda gangren (doku ölümü) gelişebilir. Göğüs ağrısı, kalp hızında artma veya azalma, tansiyonda düşme veya yükselme ortaya çıkabilir.
Eğer kaza ile ERGAFEİN drajeden çok fazla aldıysanız veya bir çocuğun aldığını düşünüyorsanız derhal en yakın hastanenin acil servisine başvurunuz. İlacın kutusunu ve eğer varsa, geri kalan ilaçları yanınızda götürünüz.
ERGAFEİN’in etkin maddelerinden biri olan parasetamolün doz aşımında solgunluk, iştahsızlık, bulantı ve kusma sık görülen erken belirtilerdir. Karaciğer hasarı parasetamol doz aşımının dozla ilgili komplikasyonudur (doz aşımı nedeni ile ortaya çıkan hastalıklar).
ERGAFEİN’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.
ERGAFEIN'i kullanmayı unuttuysanız
Hatırladığınız zaman alınız ve unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.
ERGAFEIN ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler
Ergafein ile ilgili diğer bilgiler
- Ergafein Genel
- Ergafein Fiyat
- Ergafein Prospektüs
- Ergafein Kullananlar
- Ergafein Nedir
- Kullanımı
- Ergafein Yan Etkileri
- Ergafein Etkileşimi
- Ergafein Gebelik
- Ergafein Saklanması
- Ergafein Muadili
- Ergafein Uyarılar
- Ergafein Endikasyon
- Ergafein Kontrendikasyon
- Ergafein İçeriği
- Ergafein Dozu
- Ergafein Zararları
- Ergafein Formu
- Ergafein Farmakolojik Özellikler
- Ergafein Farmasötik Özellikler
- Ergafein Ruhsat Bilgileri