NETROLEX 1000 mg 50 film tablet Gebelik

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nexium gebelik kategorisi C'dir. Nexium hamilelik kategorisi, Nexium gebelik kategorisi, Nexium emzirme, Nexium anne sütüne geçer mi, Nexium laktasyon, Nexium hamilelerde kullanımı, Nexium ve bebek, Nexium kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Nexium; - Mide veya oniki parmak bağırsağı ülserlerinin tekrar kanamasının önlenmesi, - Mide içeriğinin yemek borusuna kaçması sonucunda yemek borusunda meydana gelen iltihabi durum (reflü özofajit), - Mide ülseri, - NSAİ grubu ilaç* kullanımı ile ilişkili mide ve bağırsak rahatsızlıkları, - NSAİ grubu ilaç alması gereken hastalarda bu ilaçların yol açabileceği mide ve oniki parmak bağırsağı ülserlerinin önlenmesi, - Sürekli olarak NSAİ grubu ilaç alması gereken hastalar, - Zollinger - Ellison sendromu da dahil olmak üzere aşırı mide asidinden kaynaklanan çeşitli hastalıklar, - Gastroözofajeal reflü (mide içeriğinin yemek borusundan ağıza gelmesi) hastalığı, - Helicobacter pylori enfeksiyonu gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir. ( *NSAİ grubu ilaçlar [diklofenak (Cataflam, Diclomec, Dicloflam, Dolorex, Voltaren); etodolak (Etol, Edolar); ibuprofen (Brufen, Ibufen, Suprafen, Nurofen); indometasin (Endol); ketoprofen (Profenid); meloksikam (Melox, Exen, Zeloxim); naproksen (Aleve, Apranax, Aprol, Naprosyn, Synax); piroksikam (Felden, Oksikam); vb.])

İlaç Sınıfı

Esomeprazol > Mide İlaçları > Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları > Proton Pompası İnhibitörleri > Esomeprazol

ATC Kodu

A02BC05

Etkin Madde

Esomeprazol 10 mg

Barkodu

8699536091822

Geri Ödeme Kodu

A11602

Satış Fiyatı

34.19 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

17

Sağlık Konuları

Epilepsi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFAW

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E372C

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Levetirasetamın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Diğer antiepileptik ilaçlarda olduğu gibi hamilelikteki fizyolojik değişiklikler levetirasetam konsantrasyonunu etkileyebilir. Hamilelikte, levetirasetam konsantrasyonlarının azalması ile ilgili bildirimler bulunmaktadır. Bu düşüşler daha çok üçüncü trimesterde (hamilelik öncesi %60 bazal konsantrasyona kadar) bildirilmiştir. Levetirasetam ile tedavi edilen hamile kadınların klinik açıdan kontrollerinin sağlanıldığından emin olunmalıdır. Antiepileptik tedavilerin kesilmesi sonucunda hastalık alevlenebilir ve bu durum anneye ve fetusa zararlı olabilir.

Gebelik dönemi

NETROLEX hamilelikte çok gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (Bkz., Bölüm 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi

Levetirasetam anne sütü ile atılmaktadır. Bu nedenle, NETROLEX ile tedavi sırasında anne sütü ile besleme önerilmez. Ancak, emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da NETROLEX tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verirken emzirmenin çocuk açısından faydası ve NETROLEX tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği /Fertilite