BRAIN-SPECT radyofarmasötik hazırlama kiti 2X6 flakon Gebelik

Canderel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fuggy hamilelik kategorisi, Fuggy gebelik kategorisi, Fuggy emzirme, Fuggy anne sütüne geçer mi, Fuggy laktasyon, Fuggy hamilelerde kullanımı, Fuggy ve bebek, Fuggy kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Fuggy Krem'i Diflukortolon Valerat ve Izokonazol maddelerini içerir. Krem, deride görülen mantar enfeksiyonlarında kullanılır. Bu mantarlar elde, ayakta, kasıkta ya da genital bölge de(üreme organının bulunduğu bölge) oluşmuş olabilir. Fuggy Krem, bu mantar enfeksiyonlarının şiddetli iltihabi ya da ekzematöz reaksiyonlar ile süren durumlarında kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Dermatolojik İlaçlar > Dermatolojik Antifungaller > Topikal Antifungaller > Imidazole derivatives > Diflukortolon valerat + izokonazol

ATC Kodu

D01AC20

Etkin Madde

Diflukortolon Valerat 1 mg/g , İzokonazol nitrat 10 mg/g

Barkodu

8699360730140

Satış Fiyatı

15.48 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

18

Alternatif İlaç Sayısı

4

Sağlık Konuları

Epilepsi

İmal veya İthal

İthal

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan bir kadına radyofarmasötik bir ilaç enjekte etmek gerektiğinde mutlaka gebelik olasılığı düşünülmelidir. Bir periyodunda gecikme olan tüm kadınlar, aksi kanıtlanmadıkça hamile olarak kabul edilmelidir. Herhangi bir belirsizlik durumunda istenen klinik bilgiye ulaşılmasını sağlayacak en düşük radyasyon maruziyeti sağlanmalıdır. İyonize radyasyonu içermeyen diğer alternatif teknikler de göz önüne alınmalıdır.

Gebelik dönemi

Hamile kadınlarda yapılan radyoaktivite içeren işlemler fetusun da radyasyon dozu almasına neden olur. İnsanlarda hamilelik sırasında bu ürünün kullanımına ilişkin bir veri bulunmamaktadır.

Hamilelik sırasında sadece zorunlu tetkikler, tetkikten elde edilecek yararın, anne ve fetus için olan riske üstün gelmesi koşuluyla yapılmalıdır.

Laktasyon dönemi

İlaç verilmesinin gerekli olduğuna karar verilirse 12 saat boyunca emzirme durdurulmalı ve bu sırada oluşan süt sağılmalı ve atılmalıdır. Emzirmeye, sütteki radyoaktivite dozu bebekte 1 mSv’den daha fazla radyasyon dozuna yol açmayacak kadar azaldıktan sonra yeniden başlanabilir.

Emziren bir kadına radyoaktif bir ürün verilmesinden önce, yapılacak olan incelemenin emzirme döneminin sonuna ertelenme olasılığı mutlaka düşünülmelidir. Ayrıca, anne sütüne geçiş potansiyeli de dikkate alınarak en uygun radyofarmasötik seçimi yapılmalıdır. Çünkü radyoaktivite anne sütüne geçer.

Üreme yeteneği/ Fertilite