FENAMED 45.5 mg/2 ml IM/IV enj. çöz. içeren 5 ampül Dozu
Avicenna Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Fenamed dozu, Fenamed dozaj, Fenamed doz aşımı, Fenamed uygulama, Fenamed kullanım şekli, Fenamed kullanımı, Fenamed kullanım süresi, Fenamed açmı tokmu, Fenamed nedir, Fenamed ne için kullanılır, Fenamed nasıl kullanılır, Fenamed faydaları, Fenamed etkileri, Fenamed günde kaç kez, Fenamed sabah mı akşam mı, Fenamed fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde;
Hastanın durumuna göre günde 1-2 defa 1/2 - 1 ampul yavaş yavaş (dakikada 1 ml) damar içine veya adele içine verilir. Maksimum doz 3 mg/kg beden ağırlığıdır, günde iki doz halinde verilmelidir.
Tek bir dozun etki süresi 4-8 saattir. Tedaviye akut belirtiler geçinceye kadar devam edilmelidir. Piyasada bulunan kalsiyumlu ilaçlarla kombine edilmesi mümkündür, fakat daima kişinin dayanma gücü araştırılmalıdır.
Uygulama şekli:
Kas içine veya damar içine uygulanır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/karaciğer yetmezliği:
FENAMED’in böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımına ilişkin bilgi yoktur.
Pediyatrik popülasyon:
6 ay - 3 yaşındaki çocuklara IM yoldan günde 1-2 defa 0.4-1 ml, 4 yaşından itibaren çocuklara günde 1-2 defa 0.8-2 ml uygulanır.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Antihistaminiklerin yüksek dozlarda kullanılması özellikle çocuklar için tehlikelidir. FENAMED ile zehirlenme halinde şu semptomlar görülebilir: midriyazis, ağızda kuruluk, taşikardi ve idrar tutulması, yorgunluk, uyku hali, deliryum, bazen halüsinasyonlar ve irritabilite, adale kas ılmalar ı, rijidite (özellikle çocuklarda), çok defa kusma ile birlikte tonik-klonik konvülsiyonlar, vücut ısısının yükselmesi, solunum merkezinin ba şlangıçta uyar ılması ve daha sonra felci, dolaşım kollapsı, derin koma.
Feniramin entoksikasyonunda solunum desteklenmesi ve kalp-dolaşım fonksiyonunun stabilizasyonu gibi ilk yardım tedbirleri derhal alınmalıdır. Kusma spontan olarak oluşmamışsa, ipeka şurubu ile kusturulur. Kusmayı takiben aktif kömür ve katartikler absorpsiyonu minimuma indirmek için verilir. E ğer kusma sağlanmamışsa ilaç alımını takip eden 3 saat içinde mide lavajı yapılır.
Hipotansiyon tedavisinde vazopresörlerle tedavi yapılır (norepinefrin, fenilefrin, dopamin). Epinefrin verilmemelidir, hipotansiyonu kötüle ştirebilir. Konvülsiyon oluşmuşsa, diazepam dahil santral sinir sistemi depresanlar ı verilmemeli, intravenöz fenitoin kullanılmamalıdır. Özellikle çocuklarda ateş, soğuk banyo ve diğer benzeri yöntemlerle düşürülmelidir. Ağır vakalarda hemoperfüzyon yapılabilir. Diürezin artırılması ile feniramin itrahı hızlandırılabilir; ancak bu sırada elektrolit ve sıvı dengesi kontrol edilmelidir. Gereği halinde süt çocuklarında ve ufak çocuklarda kan değiştirilmeli veya kan temizlenmelidir.
Fenamed ile ilgili diğer bilgiler
- Fenamed Genel
- Fenamed Fiyat
- Fenamed Prospektüs
- Fenamed Kullananlar
- Fenamed Nedir
- Fenamed Kullanımı
- Fenamed Yan Etkileri
- Fenamed Etkileşimi
- Fenamed Gebelik
- Fenamed Saklanması
- Fenamed Muadili
- Fenamed Uyarılar
- Fenamed Endikasyon
- Fenamed Kontrendikasyon
- Fenamed İçeriği
- Dozu
- Fenamed Zararları
- Fenamed Formu
- Fenamed Farmakolojik Özellikler
- Fenamed Farmasötik Özellikler
- Fenamed Ruhsat Bilgileri