FERLOS tablet Dozu
Santa Farma Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Ferlos dozu, Ferlos dozaj, Ferlos doz aşımı, Ferlos uygulama, Ferlos kullanım şekli, Ferlos kullanımı, Ferlos kullanım süresi, Ferlos açmı tokmu, Ferlos nedir, Ferlos ne için kullanılır, Ferlos nasıl kullanılır, Ferlos faydaları, Ferlos etkileri, Ferlos günde kaç kez, Ferlos sabah mı akşam mı, Ferlos fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Manifest demir eksikliği: Hemoglobin değerleri normal değerlere ulaşana kadar günde 2-3 kez birer tablet, daha sonra demir depolarının doldurulması amacı ile tüm gebelik boyuncagünde 1 tablet.
Latent demir eksikliği ve demir+folik asit eksikliğinin engellenmesi: Günde 1 tablet.
Demir depolarını doldurmak için, kan parametrelerinin (Hb, Hct, eritrosit) normale dönüşünden yaklaşık bir ay sonrasına kadar tedavi sürdürülmelidir.
Uygulama şekli:
FERLOS ’un yemek sırasında veya yemekten sonra tercihe göre yutularak ya da çiğnenerek alınması önerilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği: FERLOS, ciddi karaciğer ve böbrek hastalıklarında kullanılmamalıdır.
Pediyatrik popülasyon: Çocuklarda, şu anda rutin kullanım için bir dozaj rejimi tavsiye etmek için yeterli veri mevcut değildir.
Geriyatrik popülasyon: Normal dozlar kullanılabilir, doz ayarına gerek yoktur.
Doz aşımı ve tedavisi
Doz aşımı durumunda başlangıçta epigastrik ağrı, ishal ve kusma oluşabilir ve daha ileri durumlarda metabolik asidoz, konvülsiyonlar ve koma görülebilir. Doz aşımı durumlarındadesferroksamin (I.V. olarak başlangıçta 1000 mg, sonra iki doza kadar her 4 saatte bir 500mg) veya kalsiyum disodyum EDTA (I.M. olarak her 4 saatte bir 167 mg/m2; I.V. olarak 8-24saatlik ifüzyon halinde ya da her 12 saatte bire bölünmüş olarak 1 g/m ) kullanılmasıönerilmektedir.