CLONEX 100 mg 50 tablet Gebelik

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Actiq gebelik kategorisi B'dir. Actiq hamilelik kategorisi, Actiq gebelik kategorisi, Actiq emzirme, Actiq anne sütüne geçer mi, Actiq laktasyon, Actiq hamilelerde kullanımı, Actiq ve bebek, Actiq kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Actiq 800 mcg; kronik ağrıları için opioid idame tedavisi uygulanmakta olan kanser vakalarında, aniden ortaya çıkan şiddetli ağrıların kontrol altına alınmasında etkilidir. Bu ağrılar, normalde kontrol altına alınabilen inatçı ağrıların geçici alevlenmesidir.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Ağrı Kesici / Ateş Düşürücüler (Aneljezik) > Uyuşturucu Etkiye Sahip İlaçlar (Opioid) > Fenilpiperidin Türevleri > Fentanil

ATC Kodu

N02AB03

Etkin Madde

Fentanil 800 mcg

Barkodu

8699587012449

Geri Ödeme Kodu

A01939

Satış Fiyatı

76.14 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

6

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Psikoz , Şizofreni

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF9R

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

48 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E338B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: B

Genel Tavsiye

Gebelikte maruz kalma olgularına ilişkin sınırlı sayıda veri vardır. Clonex’in fetusun / yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir. Bugüne kadar herhangi önemli bir epidemiyolojik veri elde edilmemiştir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. (bkz. Kısım 5.3)

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar /Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Clonex dışında antipsikotikler ile tedavi gören bazı kadın hastalarda amenore görülebilir. Başka antipsikotiklerden Clonex’e geçilmesi sonucu olarak, normal mensturasyona dönüş olabilir. Bu nedenle hamile kalma potansiyeli olan kadınlarda doğum kontrolü yöntemi uygulanmalıdır.

Gebelik Dönemi

Hayvanlarda teratojeniteye ve toksisiteye rastlanmamıştır. Plasentaya geçer. Yeterli kontrollü insan çalışması olmadığı için, gebelik döneminde kullanımında fetüse zarar verdiğine dair vaka bildirimi yoktur. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon Dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, klozapinin anne sütüne geçtiğini ve yeni doğan bebeğin üzerinde etkisi olduğunu göstermiştir. Bu nedenle Clonex emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği (fertilite)

Insan dozunun yaklaşık 2 - 4 katı ile sıçan ve tavşanlarda üreme çalışmaları yapılmış olup, klozapin kullanımına bağlı fertilitede azalma ya da fetusa zarar vermeye ilişkin hiçbir kanıt gözlenmemiştir.