FIXCAL D3 30 efervesan tablet Uyarılar

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fixcal D3 uyarılar, Fixcal D3 zararları, Fixcal D3 önlemler, Fixcal D3 riskler, Fixcal D3 yan etkisi, Fixcal D3 alerji, Fixcal D3 alkol, Fixcal D3 hamileler, Fixcal D3 emzirme, Fixcal D3 araç kullanımı, Fixcal D3 fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Böbrek taşı ve hiperkalsiüri geçmişi olan hastalarda doktor kontrolü altında kullamlır. Kalsiyum karbonat emilim bozukluğu en fazla mide asit salgısının olmadığı hastalarda görülmektedir; fakat bu hastalarda hiperkalsemi ve hiperkalsiüri ancak uzun süreli tedavi sonrası gelişebilir. Yüksek doz D vitamini ve kalsiyum tedavisi gören hastalarda düzenli olarak plazma kalsiyum seviyesini takip etmek amacıyla protein seviyelerinin ölçülmesi gerekir. Böbrek diyalizi gören hastalarda fosfat bağlayıcı olarak kullanıldığında serum fosfat ve kalsiyum seviyeleri düzenli olarak ölçülür. Kardiyak glikozidleri ve tiyazid sınıfı diüretik kullanan hastalarda hiperkalsemi eşlik edebileceğinden serum kalsiyum düzeyi düzenli olarak izlenmelidir.

FEXCAL-D3, önerilen dozlardan daha yüksek dozlarda uzun süreli kullanılmamalıdır. Özellikle kronik renal yetmezliği olan hastalarda magnezyum içeren antasitlerle birlikte kullanımı hipermagnezemiye yol açabilir. Sarkoidoz hastalarında dikkatle kullanılmalıdır.

Laktoz uyarısı:

Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorbsiyon problemi olan hastalann bu ilacı kullanmamalan gerekir.

Sodyum uyarısı:

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

fit)