FIXEF 400 mg 10 film tablet Dozu
Deva Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Fixef dozu, Fixef dozaj, Fixef doz aşımı, Fixef uygulama, Fixef kullanım şekli, Fixef kullanımı, Fixef kullanım süresi, Fixef açmı tokmu, Fixef nedir, Fixef ne için kullanılır, Fixef nasıl kullanılır, Fixef faydaları, Fixef etkileri, Fixef günde kaç kez, Fixef sabah mı akşam mı, Fixef fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Daha farklı bir şekilde reçete edilmediği sürece erişkinler ve 12 yasından büyük çocuklar günde 400 mg sefıksim almalıdır. Önerilen günlük doz günde tek doz ya da sabah ve akşam olmak üzere 200 mg’lık iki ayrı doz olarak alınabilir.
Toplumdan edinilen bakteriyel enfeksiyonlarda, tedavi süresi hastalığın seyrine göre belirlenir. 7-14 günlük tedavi süresi normal olarak yeterlidir. Beta hemolitik streptokok enfeksiyonlarında romatizmal ateş ve glomerülonefrit gibi geç donem komplikasyonlara karşı bir önlem olarak en az 10 günlük tedavi önerilir.
Uygulama şekli:
FİXEF - DT, oral yoldan doğrudan alınabilir ya da yeterli miktarda sıvıda çözündürülerek oral yoldan uygulanabilir. Disperse olabilen tabletler sadece suda çözündürülmen süt ya da meyve suyu kullanılmamalıdır.
Sefıksimin yemeklerle birlikte alınması emilim üzerine olumsuz bir etkiye neden olmaz. İlaç yemeklerden önce ya da yemeklerle birlikte alınabilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Önemli derecede böbrek işlev bozukluğu olan hastalarda doz azaltılmalıdır. Kreatin klirensi <20 mL/dakika/1.73 m2 olan erişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklarda günlük sefıksim dozu 1x200 mg olmalıdır.
Pediatrik popülasyon:
Sefıksimin etkinliği ve güvenilirliği 6 aydan küçük çocuklarda saptanmamıştır. Pediatrik popülasyon hastaları için FİXEF’in süspansiyon formu bulunmaktadır.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Kesin anlamıyla intoksikasyon vakaları bilinmemektedir.
Tedavi sırasında ya da sonrasında görülen ısrarcı ciddi diyare olgularında psödomembranöz kolit ihtimalini değerlendiriniz. Tedaviyi kesiniz ve uygun tedaviye başlayınız (örn. vankomisin oral 4x250 mg). Barsak peristaltizmini inhibe eden ilaçlar kontrendikedir.
Anafılaktik reaksiyon durumunda eğer mümkünse şokun ilk belirtileri görüldüğünde olağan acil tedbirleri hemen başlatınız.
Anafılaktik şok tedavisi: Diğer yaygın acil tedbirlere ek olarak solunum yollarının açık olmasını da sağlayınız.
Acil tedavi uygulamaları arasında epinefrin uygulamasının yanı sıra antihistaminik, glukokortikoid (prednizolon) bulunur. Ayrıca, yapay solunum, oksijen inhalasyonu, kalsiyum uygulaması da değerlendirilmelidir. Hasta çok yakın takip edilmelidir.
Hemodiyaliz ya da periton diyalizi ile anlamlı miktarda etkin madde vücuttan atılmamaktadır.
Fixef ile ilgili diğer bilgiler
- Fixef Genel
- Fixef Fiyat
- Fixef Prospektüs
- Fixef Kullananlar
- Fixef Nedir
- Fixef Kullanımı
- Fixef Yan Etkileri
- Fixef Etkileşimi
- Fixef Gebelik
- Fixef Saklanması
- Fixef Muadili
- Fixef Uyarılar
- Fixef Endikasyon
- Fixef Kontrendikasyon
- Fixef İçeriği
- Dozu
- Fixef Zararları
- Fixef Formu
- Fixef Farmakolojik Özellikler
- Fixef Farmasötik Özellikler
- Fixef Ruhsat Bilgileri