FIXODIP 10 mg 20 efervesan tablet Uyarılar
İnventim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Fixodip uyarılar, Fixodip zararları, Fixodip önlemler, Fixodip riskler, Fixodip yan etkisi, Fixodip alerji, Fixodip alkol, Fixodip hamileler, Fixodip emzirme, Fixodip araç kullanımı, Fixodip fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
Amlodipinin vazodilatör etkisinin başlaması aşamalıdır. Bu sebeple oral kullanımından sonra nadir olarak akut hipotansiyon vakaları bildirilmiştir. Amlodipin, özellikle ciddi aort stenozu ve/veya hipertropik kardiyomiyopatisi bulunan hastalarda diğer periferik vazodilatörlerde olduğu gibi dikkatli kullanılmalıdır.
Amlodipin bir beta blokör değildir. Bu sebeple beta blokörlerin kullanımının birden kesilmesi durumunda ortaya çıkabilecek tehlikelere karşı hiçbir koruma sağlamaz. Böyle bir kesilme durumunda beta blokör dozu aşamalı olarak azaltılmalıdır.
Hamile kadınlarda, laktasyon dönemindeki hastalarda ve çocuklarda yeterli araştırmalar yapılmamıştır. Bu kişilerde zorunlu olmadıkça kullanılması önerilmez.
Refleks taşikardi görülebilir.
Tedaviye başlandıktan sonra 2-3 hafta içerisinde periferik ödem görülme sıklığı fazladır.
Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda amlodipin yarı ömrü uzamıştır. Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.
Kalp yetmezliği olan hastalar dikkatli tedavi edilmelidir. Ağır kalp yetmezliği olan hastalarda (NYHA III ve IV) yürütülen uzun süreli çalışmada amlodipin alan hastalarda plaseboya kıyasla pulmoner ödem insidansı daha yüksek bulunmuştur fakat bu durum kalp yetmezliğinin şiddetlendiği göstermemektedir.
Amlodipin düşük kardiyak rezervi olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Myokardiyal enfarktüs sırasında veya sonrasındaki 1 aylık süreçte tek başına amlodipin kullanımını destekleyen veri mevcut değildir. Hipertansif krizde amlodipin kullanımının etkinlik ve güvenliği belirlenmemiştir.
Sodyum uyarısı
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Amlodipinin araç ve makine kullanma üzerine az veya orta derece etkisi olabilir. Eğer amlodipin alan hastalarda sersemlik, baş ağrısı, yorgunluk veya bulantı olursa, reaksiyon verme yeteneğibozulabilir. Özellikle tedavi başlangıcında olmak üzere dikkatli olunması önerilir.
Fixodip ile ilgili diğer bilgiler
- Fixodip Genel
- Fixodip Fiyat
- Fixodip Prospektüs
- Fixodip Kullananlar
- Fixodip Nedir
- Fixodip Kullanımı
- Fixodip Yan Etkileri
- Fixodip Etkileşimi
- Fixodip Gebelik
- Fixodip Saklanması
- Fixodip Muadili
- Uyarılar
- Fixodip Endikasyon
- Fixodip Kontrendikasyon
- Fixodip İçeriği
- Fixodip Dozu
- Fixodip Zararları
- Fixodip Formu
- Fixodip Farmakolojik Özellikler
- Fixodip Farmasötik Özellikler
- Fixodip Ruhsat Bilgileri