FIXODIP 5 mg 20 efervesan tablet Dozu
İnventim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Fixodip dozu, Fixodip dozaj, Fixodip doz aşımı, Fixodip uygulama, Fixodip kullanım şekli, Fixodip kullanımı, Fixodip kullanım süresi, Fixodip açmı tokmu, Fixodip nedir, Fixodip ne için kullanılır, Fixodip nasıl kullanılır, Fixodip faydaları, Fixodip etkileri, Fixodip günde kaç kez, Fixodip sabah mı akşam mı, Fixodip fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:
Hipertansiyon ve anjina için mutad başlangıç dozu günde bir defa 5 mg FİXODİP’tir ve hastanın kişisel cevabına bağlı olarak, doz maksimum 10 mg’a artırılabilir.
Hipertansif hastalarda FİXODİP; tiyazid diüretikleri, alfa blokörler, beta blokörler veya bir anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü ile kombine olarak kullanılmıştır. FİXODİP, anjinasıolan ancak nitratlar ve/veya diğer uygun beta blokör dozlarına cevap vermeyen hastalardamonoterapi veya diğer antianjinal ilaçlarla kombine olarak kullanılabilir.
FİXODİP ile beraber tiazid diüretiklerin, beta blokörlerin ve anjiotensin dönüştürücü enzim inhibitörlerinin kullanıldığı hallerde FİXODİP dozunun ayarlanması gerekmez.
Uygulama şekli:
Sadece ağızdan kullanım içindir.
FİXODİP bir bardak suda eritilerek içilmelidir.
Özel popülasyona ilişkin ek bilgiler:
Karaciğer yetmezliği:
Hafif ila orta şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalar için doz önerisi oluşturulmamıştır; bu nedenle doz seçimi dikkatle yapılmalıdır ve dozlama aralığının en düşük dozu ile başlanmalıdır(bkz. Bölüm 4.4 ve 5.2). Şiddetli karaciğer yetmezliğinde amlodipin farmakokinetiğiçalışılmamıştır. Amlodipin kullanımına en düşük doz ile başlanmalıdır ve şiddetli karaciğeryetmezliği olan hastalarda yavaş yavaş doz arttırılmalıdır.
Böbrek yetmezliği:
FİXODİP bu hastalarda normal dozlarda kullanılabilir. Amlodipin plazma konsantrasyon değişiklikleri, böbrek yetmezliğinin derecesi ile ilişkili değildir. Amlodipin diyalize edilemez.
Pediyatrik popülasyon:
6-17 yaşlar arasındaki pediyatrik hipertansif hastalarda önerilen antihipertansif oral doz başlangıç dozu olarak günde bir kez 2,5-5 mg’dır. Dört hafta sonra hedeflenen kan basıncına ulaşılamazsadoz, günde 5 mg’a çıkarılabilir. Günde 5 mg’ın üzerindeki dozlar pediyatrik hastalardaincelenmemiştir (bkz. bölüm 5.1 ve 5.2). Bu ilaç ile amlodipinin 2,5 mg dozda uygulanmasımümkün değildir.
Amlodipinin 6 yaşın altındaki hastalarda kan basıncı üzerine etkisi bilinmemektedir.
Geriyatrik popülasyon:
Amlodipin, yaşlı veya genç hipertansif hastalarda benzer dozlarda kullanıldığında eşit derecede iyi tolere edilmiştir. Dolayısıyla yaşlılarda normal doz uygulamaları tavsiye edilmektedir; fakatdoz arttırımı dikkatle yapılmalıdır (bkz. Bölüm 4.4 ve 5.2).
Doz aşımı ve tedavisi
İnsanlarda bilinçli doz aşımına dair deneyim sınırlıdır.
Semptomlar
Mevcut veriler, yüksek miktarlardaki doz aşımının aşırı periferik vazodilatasyona ve muhtemel refleks taşikardiye yol açabileceğini düşündürmektedir. Belirgin ve muhtemelen uzun sürelisistemik hipotansiyon ile başlayıp, ölümle sonuçlanan şoka uzanan birkaç vaka da raporedilmiştir.
Amlodipin doz aşımına bağlı klinik olarak anlamlı hipotansiyonda kalp ve solunum fonksiyonlarının sık izlenmesi, ekstremitelerin yükseğe kaldırılması, dolaşımdaki sıvı hacmi veatılan idrar hacminin kontrolü dahil olmak üzere aktif kardiyovasküler destek sağlanması gerekir.
Vasküler tonus ve kan basıncını düzeltmek için, kullanımına ait bir kontrendikasyon bulunmaması şartıyla bir vazokonstriktör yararlı olabilir. İntravenöz kalsiyum glukonat, kalsiyumkanal blokajı etkilerini gidermede faydalı olabilir.
Bazı durumlarda gastrik lavaj yararlı olabilir. Sağlıklı gönüllülere, oral 10 mg amlodipin aliminin hemen ardından veya 2 saat sonrasına kadar aktif kömür verildiğinde, amlodipin emilimindeanlamlı bir azalma meydana gelmiştir.
Amlodipin yüksek oranda proteine bağlı olduğu için diyaliz muhtemelen yararlı olmayacaktır.
Fixodip ile ilgili diğer bilgiler
- Fixodip Genel
- Fixodip Fiyat
- Fixodip Prospektüs
- Fixodip Kullananlar
- Fixodip Nedir
- Fixodip Kullanımı
- Fixodip Yan Etkileri
- Fixodip Etkileşimi
- Fixodip Gebelik
- Fixodip Saklanması
- Fixodip Muadili
- Fixodip Uyarılar
- Fixodip Endikasyon
- Fixodip Kontrendikasyon
- Fixodip İçeriği
- Dozu
- Fixodip Zararları
- Fixodip Formu
- Fixodip Farmakolojik Özellikler
- Fixodip Farmasötik Özellikler
- Fixodip Ruhsat Bilgileri