FLIXOTIDE NEBULES 2 mg/2 ml nebulizasyon Dozu
GlaxoSmithKline Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Flixotide Nebules dozu, Flixotide Nebules dozaj, Flixotide Nebules doz aşımı, Flixotide Nebules uygulama, Flixotide Nebules kullanım şekli, Flixotide Nebules kullanımı, Flixotide Nebules kullanım süresi, Flixotide Nebules açmı tokmu, Flixotide Nebules nedir, Flixotide Nebules ne için kullanılır, Flixotide Nebules nasıl kullanılır, Flixotide Nebules faydaları, Flixotide Nebules etkileri, Flixotide Nebules günde kaç kez, Flixotide Nebules sabah mı akşam mı, Flixotide Nebules fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Yetişkinler ve 16 yaşın üzerindeki adolesanlar: Günde 2 kez 500 - 2000 mikrogram.
Hastalığın şiddetine göre, hastalara uygun nebülize FLlXOTIDE başlangıç dozu verilmelidir. Daha sonra bireysel yanıtlara göre doz kontrol sağlanana kadar ayarlanmalı veya etkili en düşük doza indirilmelidir.
Akut astım alevlenmelerinin tedavisinde üst limitteki dozun alevlenmenin ardından 7 güne kadar kullanılması önerilmektedir.
Daha sonra dozun azaltılması düşünülmelidir.
Uygulama şekli:
Hastalar inhale FLIXOTIDE tedavisinin profilaktik özelliklerinden ve belirtileri olmadığında dahi düzenli kullanmaları gerektiğinden haberdar olmalıdır.
FLIXOTIDE nebüller hekimin önerdiği şekilde jet nebülizer ile elde edilen aerosol şeklinde uygulanmalıdır. İlacın verilmesini çok sayıda kriter etkileyebileceğinden nebülizer cihazının üreticisi tarafından tavsiye edilen kullanma talimatlarına dikkat ediniz.
FLIXOTIDE nebüllerin ultrasonik nebülizerler ile uygulanması genellikle önerilmez.
™: Flixotide GlaxoSmithKline şirketler grubunun tescilli markasıdır.
FLIXOTIDE nebiiller enjekte edilmemelidir.
FLlXOTlDE Nebülizasyon İçin Süspansiyon oral inhalasyon içindir ve bir ağızlık yardımıyla uygulanması tavsiye edilir. Yüz maskesi kullanmak gerektiğinde nazal inhalasyon oluşabilir.
Astımda maksimum iyileşme tedaviye başladıktan sonraki 4-7 gün içinde görülür. Ancak, daha önce inhale steroid almayan hastalarda FLDCOTIDE’in terapötik etkisi tedaviye başlamayı takiben 24 saat içinde görülmüştür.
Eğer hasta, kısa etkili bronkodilatörlerin daha az etkili olmaya başladığını fark ederse veya hasta normalden fazla inhalasyona ihtiyaç duyuyorsa, doktora danışılmalıdır.
Az miktardaki süspansiyonun verilmesini kolaylaştırmak için veya uzun süreli bir uygulama zamanı isteniyorsa FLIXOTIDE nebülizasyon için süspansiyon kullanılmadan hemen önce sodyum klorür enjeksiyon ile seyreltilebilir.
Nebülizerler devamlı akış esasına göre çalıştığından nebülize ilacm lokal çevreye salınması olasıdır. Bu nedenle FL1X0TIDE nebüller, özellikle aym anda birden fazla hastanın nebülizer kullandığı hastanelerde iyi havalandırılan odalarda uygulanmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği;
Karaciğer veya böbrek bozukluğu olanlarda doz ayarlaması gerekli değildir.
Pediatrik popülasyon:
4-16 yaş arası çocuklar ve adolesanlar: Günde 2 kez 1000 mikrogram.
Daha sonraki idame doz uygulamaları basınçlı, ölçülü dozlu inhaler veya toz formülasyon (Diskus) kullanarak daha rahat yapılabilir.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Akut: FLIXOTIDE’in tavsiye edilen dozlarının üzerindeki dozlarda akut inhalasyonu adrenal fonksiyonların geçici süpresyonuna neden olabilir. Bu durum acil önlem alınmasını gerektirmez; bu hastalarda flutikazon propiyonat tedavisi astımı kontrol edecek düzeyde sürdürülmelidir, adrenal fonksiyonların birkaç gün içinde eski haline döndüğü plazma kortizolü ölçülerek saptanabilir.
Kronik: Önerilenin üzerindeki dozların alınmasına uzun süre devam edilirse bir miktar adrenal süpresyon oluşabilir. Adrenal rezervin izlenmesi gerekebilir. FLIXOTIDE aşırı doz vakalarında tedaviye semptom kontrolünü sağlayan uygun dozlarda devam edilebilir.
Önerilenden fazla doz alan hastalar yakından kontrol edilmeli ve doz kademeli olarak azaltılmalıdır.
Flixotide Nebules ile ilgili diğer bilgiler
- Flixotide Nebules Genel
- Flixotide Nebules Fiyat
- Flixotide Nebules Yan Etkileri
- Flixotide Nebules Etkileşimi
- Flixotide Nebules Gebelik
- Flixotide Nebules Muadili
- Flixotide Nebules Uyarılar
- Flixotide Nebules Endikasyon
- Flixotide Nebules Kontrendikasyon
- Flixotide Nebules İçeriği
- Dozu
- Flixotide Nebules Zararları
- Flixotide Nebules Formu
- Flixotide Nebules Farmakolojik Özellikler
- Flixotide Nebules Farmasötik Özellikler
- Flixotide Nebules Ruhsat Bilgileri