GEMUDA 800 mg 50 film tablet {8699537090206} Dozu
Adilna Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Gemuda dozu, Gemuda dozaj, Gemuda doz aşımı, Gemuda uygulama, Gemuda kullanım şekli, Gemuda kullanımı, Gemuda kullanım süresi, Gemuda açmı tokmu, Gemuda nedir, Gemuda ne için kullanılır, Gemuda nasıl kullanılır, Gemuda faydaları, Gemuda etkileri, Gemuda günde kaç kez, Gemuda sabah mı akşam mı, Gemuda fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji:
Hastaya özel başlangıç dozlan: 100 mg, 300 mg ve 400 mg gabapentindir.
İdame safhasında, 600 mg ve 800 mg film tabletlerin yanısıra 300 mg ve 400 mg’lık gabapentin dozlan kullanılmaktadır.
Diyalize giren hastalar 100 mg gabapentin kullanabilir.
Doz, hastanın ilacı tolere edebilmesine ve etkiye göre hekim tarafından belirlenir.
Epilepsi:
12 yaş üzerindeki hastalarda monoterapi ve ek tedavi:
Gabapentinin etkin dozu günde 900 - 3600 mg’dır.
Hekim tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde aşağıdaki dozlar önerilir:
Başlangıç ve idame dozu:
Gabapentin tedavisine 300 mg gabapentin ile başlanmalıdır.
Doz ilk üç gün içinde kademeli olarak yükseltilerek, günde 900 mg’lık gabapentin dozuna aşağıda belirtildiği şekilde ulaşılabilir:
1.gün: Günde bir defa 300 mg gabapentin (300 mg/gün)
2.gün: Günde iki defa 300 mg gabapentin (600 mg/gün)
3.gün: Günde üç defa 300 mg gabapentin (900 mg/gün)
Alternatif olarak l’inci günden itibaren günde üç defa 300 mg gabapentin uygulanabilir. Daha yüksek günlük dozlara ihtiyaç duyuluyorsa günde 1800 mg’lık gabapentin dozuna ulaşmak için üç defa tek 600 mg’lık film tablet veya günde 2400 mg’lık gabapentin dozuna ulaşmak için üç defa tek 800 mg’lık film tablet alınması önerilir. Toplam günlük doz, üç defada uygulanan 3600 mg gabapentin dozunu aşmamalıdır. Uzun süreli açık etiketli klinik çalışmalarda 4800 mg/gün’e kadar olan dozlar iyi tolere edilmiştir. Günlük toplam doz, üç doza bölünerek uygulanmalıdır, (ör: sabah, öğle ve akşam olacak şekilde).
3-12 yaşlarındaki çocuklarda ek tedavi:
Başlangıç ve idame dozu:
Gabapentin başlangıç dozu günde üç defa üç eşit doza bölünerek verilen 10-15 mg/kg/gün’dür ve etkin doza yaklaşık üç günlük bir titrasyon ile ulaşılır. 5 yaş ve üzeri çocuk hasta grubunda etkili gabapentin dozu günde üç defa üç eşit doza bölünerek verilen 25-35 mg/kg/gün’dür. 3-5 yaş çocuk hasta grubunda etkili gabapentin dozu günde üç defa üç eşit doza bölünerek verilen 40 mg/kg/gün’dür. Uzun süreli bir klinik çalışmada 50 mg/kg/gün’e kadar olan dozlar iyi tolere edilmiştir. İki doz arasındaki süre 12 saati aşmamalıdır.
Nöropatik ağn:
Yetişkinler:
Başlangıç dozu 900 mg/gün’dür, bu doz üç eşit doza bölünerek verilmelidir (günde üç defa 300 mg’lık bir tablet ya da günde üç defa 100 mg’lık üç tablet). Gerekli olduğu durumlarda doz maksimum 3600 mg/gün’e kadar yükseltilebilir.
Genel durumu kötü olan hastalarda, vücut ağırlığı düşük olanlarda ya da transplantasyon sonrası dönemlerde, 100 mg’lık doz kullanılarak 100 mg’lık basamaklar şeklinde yükseltilmelidir.
Psikotik hastalık öyküsü olan hastalarda dikkatli olunması önerilmektedir. Psikotik hastalık öyküsü olan ve nadiren de olmayan bazı hastalarda, gabapentin tedavisine başlanmasıyla psikotik nöbetler bildirilmiştir. Gabapentinin kesilmesi ya da dozun azaltılmasıyla bu olaylann çoğu ortadan kalkmıştır.
Uygulama sıklığı ve süresi:
Tedavi süresi klinik duruma bağlıdır. Epilepsi tedavisi normal olarak, uzun süreli tedavi gerektirir. NERUDA tedavisine son verilmesi veya tedaviye alternatif bir ilaç eklenmesi istenirse, “rebound fenomeni” (gabapentin tedavisinin aniden kesilmesi durumunda epileptik nöbetlerin sıklaşması) olduğunu gösterir bir belirti olmamakla birlikte, bu işlem bir haftadan kısa sürede olmamak kaydıyla yavaş yavaş yapılmalıdır.
Nöropatik ağnnın tedavisinde yapılan klinik çalışmalarda, etkililik ve güvenlilik,
5 aydan uzun süreli tedavi süresi için araştırılmamıştır.
Uygulama şekli:
NERUDA, yeterli miktarda sıvı ile (örneğin, bir bardak su) yutularak alınmalıdır. Yemeklerle birlikte ya da yemekler arasında kullanılabilir. Günde üç doz olarak kullanılırken, iki doz arasındaki sürenin 12 saati aşmamasına dikkat edilmelidir.
Bir dozun alınmasının unutulması (son dozun alınmasından sonra 12 saatten fazla bir sürenin geçmesi) durumunda ek bir gabapentin dozunun daha geç alınma veya alınmama karan hekim tarafından verilmelidir.
Magnezyum veya aluminyum içeren antasitlerle beraber kullanılması durumunda, NERUDA antasit uygulamasından en az 2 saat sonra alınmalıdır. Bu gabapentin biyoyararlanımının azalmasını büyük ölçüde engeller.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klerensi < 80 ml/dakika) ve hemodiyaliz uygulananlarda doz aşağıdaki tabloya göre ayarlanmalıdır.
* Toplam günlük doz üçe bölünerek üç eşit doz şeklinde uygulanmalıdır. ** Gün aşın 300 mg gabapentin şeklinde uygulanmalıdır.
Karaciğer yetmezliğinde Özel kullanımı yoktur.
Pediyatrik popülasyon:
3-12 yaşlanndaki çocuklarda ek tedavi:
Gabapentin başlangıç dozu günde üç defa üç eşit doza bölünerek verilen 10-15 mg/kg/gün’ dür ve etkin doza yaklaşık üç günlük bir titrasyon ile ulaşılır. 5 yaş ve üzeri çocuk hasta grubunda etkili gabapentin dozu günde üç defa üç eşit doza bölünerek verilen 25-35 mg/kg/gün’dür. 3-5 yaş çocuk hasta grubunda etkili gabapentin dozu günde üç defa üç eşit doza bölünerek verilen 40 mg/kg/gün’dür. Uzun süreli bir klinik çalışmada 50 mg/kg/gün’e kadar olan dozlar iyi tolere edilmiştir. İki doz arasındaki süre 12 saati aşmamalıdır.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
49 grama kadar olan gabapentin doz aşımlarında akut, hayatı tehdit eden toksisite gözlenmemiştir. Doz aşımının semptomları baş dönmesi, çift görme, konuşma bozukluğu, uyuklama hali, uyuşukluk ve hafif diyaredİr. Tüm hastalar destekleyici tedavi ile tam olarak iyileşmiştir.
Gabapentin hemodiyaliz ile uzaklaştırılabilmesine rağmen, deneyimler genellikle diyalizin gerekmediğini göstermektedir. Bununla birlikte, şiddetli böbrek bozukluğu olan hastalarda, hemodiyaliz endike olabilir.
Gemuda ile ilgili diğer bilgiler
- Gemuda Genel
- Gemuda Fiyat
- Gemuda Prospektüs
- Gemuda Kullananlar
- Gemuda Nedir
- Gemuda Kullanımı
- Gemuda Yan Etkileri
- Gemuda Etkileşimi
- Gemuda Gebelik
- Gemuda Saklanması
- Gemuda Muadili
- Gemuda Uyarılar
- Gemuda Endikasyon
- Gemuda Kontrendikasyon
- Gemuda İçeriği
- Dozu
- Gemuda Zararları
- Gemuda Formu
- Gemuda Farmakolojik Özellikler
- Gemuda Farmasötik Özellikler
- Gemuda Ruhsat Bilgileri