APO-GO 50mg/5 ml enj. veya inf. çözelti içeren ampül (5 ampül) Gebelik

Gen İlaç Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nootropil gebelik kategorisi C'dir. Nootropil hamilelik kategorisi, Nootropil gebelik kategorisi, Nootropil emzirme, Nootropil anne sütüne geçer mi, Nootropil laktasyon, Nootropil hamilelerde kullanımı, Nootropil ve bebek, Nootropil kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Nootropil Ampül; yaşlılardaki dikkat, hafıza, konsantrasyon azalması gibi kognitif (bilşsel) bozuklukların tedavisi (Alzheimer Hastalığı dışındaki Psiko-organik sendromlar); vazomotor veya ruhsal kaynaklı baş dönmeleri dışında, vertigo ve denge bozuklukları; kortikal kaynaklı miyoklonus tedavisi; çocuklarda, logopedikler gibi uygun önlemlerle kombine olarak disleksi tedavisinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Pirasetam > Psikoanaleptikler > Psikostimülan İlaçlar > Diğer > Pirasetam

ATC Kodu

N06BX03

Etkin Madde

Pirasetam 200 mg/ml

Barkodu

8699783750121

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

7

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Parkinson

İmal veya İthal

İthal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

APO-GO’nun çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Doğurganlık potansiyeli olan kadınlarda uygun bir kontrasepsiyon yöntemiönerilmelidir.

Gebelik dönemi

APO-GO’nun gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir (bkz. Bölüm 5.3).

APO-GO açıkça gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Apomorfınin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Apomorfınin süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin sürdürülüp sürdürülmeyeceğine ya daAPO-GO tedavisinin sürdürülüp sürdürülmeyeceğine ilişkin karar verilirken, emzirmeninçocuk açısından faydası ve APO-GO tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkatealınmalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Hayvan üreme çalışmaları herhangi bir teratojenik etkiye işaret etmemekte ancak, anneye toksik olan dozlar sıçanlara verildiğinde yeni doğanda solunum yetersizliğine neden olmuştur.İnsanlar için potansiyel risk bilinmemektedir (bkz. Bölüm 5.3).