STILIZAN 2 mg 30 draje Gebelik

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Stilizan gebelik kategorisi C'dir. Stilizan hamilelik kategorisi, Stilizan gebelik kategorisi, Stilizan emzirme, Stilizan anne sütüne geçer mi, Stilizan laktasyon, Stilizan hamilelerde kullanımı, Stilizan ve bebek, Stilizan kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Stilizan 2 mg; - Anksiyete sonrası ortaya çıkan depresyon, - Aşırı huzursuzluk ve gerilim içinde bulunma; çarpıntı, titreme, silkinme (ajitasyon), - Tehlikeli ve ani davranışlar içinde olan hastalar (mesela düşük zeka seviyeli kişiler), - Kusma ve bulantı, - Gerçeklerden uzaklaşma, kendini yalnız hissetme, dış dünya ile ilişkiyi kesme, garip ve korkutan düşüncelere sahip olma, halüsinasyonlar görme, zihin karışıklığı ve zihinsel yeteneklerin kaybı şeklindeki duygu ve düşüncelerin görüldüğü ruhsal bozukluk hali (şizofreni), - Kesin olarak tanımlanan bir uyarı olmaksızın huzursuzluk, yüksek tansiyon, kalp atımlarında artış ve soluk alıp vermede sıkıntı ile birlikte görülen iç sıkıntısı, endişe ve korkunun yarattığı ruhsal gerilim durumu (anksiyete) gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Trifluperazin hcl > Psikoleptikler (Psikolojik İlaçlar) > Antipsikotikler > Fenotiazin ile piperazin yapısında olanlar > Trifluperazin hcl

ATC Kodu

N05AB06

Etkin Madde

Trifluoperazin Hcl 2 mg

Barkodu

8699559120103

Geri Ödeme Kodu

A07449

Satış Fiyatı

6.59 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Şizofreni , Anksiyete Bozukluğu , Psikoz

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFU1

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

60 ay

NFC kodu

ABA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Draje

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebe kadınlarda yeterli ve iyi kontrol edilmiş çalışma bulunmamaktadır. Hastalar trifluoperazin tedavisi sırasında gebe kalırlarsa veya gebe kalmaya niyetleri varsa doktorlarını bilgilendirmeleri gerektiği konusunda uyarılmalıdırlar.

Gebelik dönemi

Trifuoperazinin teratojenik etkisini gosteren birkaç hayvan çalışması mevcuttur fakat sonuçlar çelişkilidir. İnsanlarda teratojenik etkisini gosteren herhangi bir klinik çalışma (hamilelik sırasında trifluoperazin alan 800 kadında yapılan takibi kapsamaktadır) bulunmamaktadır.

STİLİZAN, gerekli olmadıkça (yalnızca fetüse olabilecek potansiyel riskine karşın potansiyel yararları düşünülerek) gebelik döneminde ve özellikle gebeliğin ilk 3 ayında kullanılmamalıdır.

Gebeliğin üçüncü trimesterinde antipsikotik ilaçlara maruz kalan yeni doğanlar, doğumu takiben şiddeti değişebilen, anormal kas hareketleri (ekstrapiramidal işaretler/ekstrapiramidal semptomlar) ve/veya ilaç kesilme semptomları açısından risk altındadırlar. Bu semptomlar, ajitasyon, hipertoni, hipotoni, tremor, somnolans, respiratuar distres veya beslenme bozukluklarını içermektedir.

Laktasyon dönemi

Emziren annelerin fenotiazini anne sütü ile attığına dair kanıt vardır. Emziren annelerde trifluoperazinden dolayı potansiyel ciddi advers reaksiyonlar nedeniyle emzirme veya ilacın kesilmesi konusunda karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite