GLUCOVANCE 500/2.5 mg 30 film tablet Nedir

Daiichi Sankyo Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Glucovance nedir, Glucovance ne için kullanılır, Glucovance ne ilacı, Glucovance neye yarar, Glucovance ne işe yarar, Glucovance neye iyi gelir, Glucovance kullananlar, Glucovance kullanımı, Glucovance uygulama, Glucovance etkileri, Glucovance faydaları bilgilerini içerir.

2.GLUCOVANCE nedir ve ne için kullanılır?

• GLUCOVANCE film tablet formunda üretilmektedir. Film tabletler portakal renkli, kapsül şeklinde ve dışbükeydir; bir yüzünde '2.5' baskısı bulunur.

• GLUCOVANCE, 30 tablet içeren blister ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

• GLUCOVANCE'ın etkin maddelerinden biri olan metformin, biguanidler denilen bir ilaç grubuna aittir. Metformin hem açlıkta hem de yemek sonrasında kandaki şeker (glukoz) miktarını azaltır. İnsülin salgılanmasını uyarmadığı için, kan şekerinde aşırı düşmeye

(hipoglisemi) yol açmaz.

GLUCOVANCE'ın içindeki ikinci etkin madde olan glibenklamid, ikinci kuşak sülfonilüreler grubundan bir ilaçtır. Pankreas bezinden, insülin adlı hormonun salınmasını uyararak kan şekerinde düşmeye neden olur. Glibenklamidin bu etkisi, pankreas bezinde insülin üreten hücrelerin (Langerhans adacıkları) sağlam halde bulunmasına bağımlıdır.

• İnsülin, vücut dokularının kandaki şekeri (glukoz) almasını ve bunu enerji üretmek üzere kullanmasını ya da ileride kullanmak üzere saklamasını sağlayan bir hormondur. Tip 2 şeker hastalığı (tip 2 diyabet; insüline bağımlı olmayan diyabet) olan kişilerde, pankreasta yeterince insülin üretilemez ve/veya vücut dokuları üretilen insüline gereğince cevap veremez.

• GLUCOVANCE, erişkinlerde tip 2 şeker hastalığının (tip 2 diyabet) tedavisi için kullanılır.

Diyabet hastalığında vücut dokuları şekeri (glukoz) kullanamadığı için, kanda şeker miktarı yükselir (hiperglisemi). Bu durum zaman içerisinde damar ve sinirlerde tahribata yol açar ve çeşitli organlarda bozulmayla sonuçlanır. GLUCOVANCE kan şekerinin normal düzeylere doğru azaltılmasında yardımcı olur.

• GLUCOVANCE, erişkinlerde tip 2 diyabetin tedavisinde; diyet uygulaması, fiziksel egzersiz ve önceden uygulanan metformin veya sülfonilüre tedavisiyle kan şekeri kontrolünün sağlanamadığı durumlarda ikinci basamak tedavi olarak ya da önceden ayrı ayrı verilen metformin ve glibenklamid kombinasyon tedavisiyle kan şeker düzeyleri sabit giden ve iyi kontrol edilen hastalarda, bu iki ayrı ilacın yerine idame tedavisi olarak kullanılır.