GLUCOVANCE 500/5 mg 30 film tablet {Merck} Yan Etkileri
Merck Sharp Dohme Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Glucovance yan etkileri, Glucovance etkileri, Glucovance zararları, Glucovance belirtileri, Glucovance uyarılar, Glucovance önlemler, Glucovance kilo aldırırmı, Glucovance zayıflatırmı, Glucovance zehirlenmesi, Glucovance cinsellik, Glucovance sorunlar, Glucovance uykusuzluk, Glucovance bağımlılık, Glucovance bırakma bilgilerini içerir.
4.Olası yan etkiler nelerdir ?
Tüm ilaçlar gibi GLUCOVANCE’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Araştırmalar
Yaygın olmayan: Kanda üre ve kreatinin düzeylerinde artış. Bu maddelerin artması, böbrek işlevlerindeki değişikliğin göstergesidir.
Çok seyrek: Kanda sodyum düzeylerinde azalma. Yorgunluk ve zihin karmaşası, kaslarda seğirmeler, nöbetler ya da koma görülebilir.
Kan ve lenf sistemi hastalıkları
Bunlar tedavi edildiklerinde geri dönüşümlü niteliktedir.
Seyrek: Akyuvar sayısında azalma (lökopeni - Bu durum infeksiyonlara karşı bir güçsüzlük oluşturabilir.) Kan pulcuklarında azalma (trombositopeni- Bu durum kanama ya da morarma riskini arttırabilir.)
Çok seyrek: Akyuvar sayısında şiddetli azalma (agranülositoz), alyuvar yıkımının fazlalığına bağlı kansızlık (anemi), kemik iliğinde üretilen yeni kan hücrelerinde azalma (kemik iliği aplazisi) ve tüm kan hücrelerinin sayısında ciddi azalma (pansitopeni: Bu durumda cilt soluklaşır, halsizlik ve nefes darlığı oluşabilir, kanama ya da morarma riski artabilir ve infeksiyonlara karşı direnç azalır).
Sinir sistemi hastalıkları
Yaygın: Tat bozuklukları
Göz hastalıkları
Bu ilacı almaya başladığınızda, kan şeker düzeyinin azalması nedeniyle görüşünüzde bozulmalar olabilir. Ancak bu reaksiyon genellikle bir süre sonra kaybolmaktadır.
Mide-barsak hastalıkları
Çok yaygın: Bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı ve iştah kaybı gibi sindirim sistemi bozuklukları. Bu istenmeyen etkiler tedavinin başlangıcı esnasında daha sık ortaya çıkar ve çoğu olguda kendiliğinden kaybolur. Bunların önlenmesi için, GLUCOVANCE'ın günlük 2 ya da 3 doz şeklinde alınması önerilmektedir. Dozun yavaş bir şekilde arttırılması da yarar sağlayabilir. Ancak yine de devam ederse, doktorunuza başvurmalısınız.
Deri ve derialtı dokusu hastalıkları
Seyrek: Kaşıntı, kurdeşen, döküntü gibi deri reaksiyonları.
Yaygın olmayan: Karaciğer fonksiyon testlerinde anormallik, ya da tedavinin sonlandırılmasını gerektiren karaciğer iltihabı. Bu durum kendisini yorgunluk, iştah kaybı, zayıflama ve bazen deri ve gözbebeklerinde sararma ile gösterir.
Yan etkilerin raporlanması
Pantpas 40 mg Enterik Kaplı Tablet ile tedavi arasıra başağrısı veya diyareye neden olabilir. Nadiren bulantı, karın üst kısmında ağrı, gaz, deri döküntüsü, kaşıntı ve baş dönmesi bildirilmiştir. Bireysel olgu olarak ödem, ateş, depresyon başlangıcı ve bulanık görme rapor edilmiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
Glucovance ile ilgili diğer bilgiler
- Glucovance Genel
- Glucovance Fiyat
- Glucovance Prospektüs
- Glucovance Kullananlar
- Glucovance Nedir
- Glucovance Kullanımı
- Yan Etkileri
- Glucovance Etkileşimi
- Glucovance Gebelik
- Glucovance Saklanması
- Glucovance Muadili
- Glucovance Uyarılar
- Glucovance Endikasyon
- Glucovance Kontrendikasyon
- Glucovance İçeriği
- Glucovance Dozu
- Glucovance Zararları
- Glucovance Formu
- Glucovance Farmakolojik Özellikler
- Glucovance Farmasötik Özellikler
- Glucovance Ruhsat Bilgileri