CORRENTE 75 mg film tablet (28 tablet) Gebelik

Pharmactive Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rulid gebelik kategorisi B'dir. Rulid hamilelik kategorisi, Rulid gebelik kategorisi, Rulid emzirme, Rulid anne sütüne geçer mi, Rulid laktasyon, Rulid hamilelerde kullanımı, Rulid ve bebek, Rulid kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Makrolidler > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Makrolidler, Linkozamidler ve de Streptograminler > Makrolidler > Roksitromisin

ATC Kodu

J01FA06

Etkin Madde

Roksitromisin 300 mg

Barkodu

8680760092051

Geri Ödeme Kodu

A14218

Satış Fiyatı

15.19 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

50

Alternatif İlaç Sayısı

23

Sağlık Konuları

Kalp Krizi , İnme , Pıhtılaşma Önleyiciler

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar /Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda, tedavi süresince tıbben etkili doğum control yöntemlerinin kullanılması uygun olacaktır.

Gebelik dönemi

Klopidogrelin gebe kadınlarda kullanımı ile ilgili yeterli veri yoktur. Bir önlem olarak, elde edilecek yararın risklere baskın olduğu durumlar haricinde, CORRENTE’nin gebeliksırasında kullanımından kaçınılması önerilir.

Klopidogrel için gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerine yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir.

CORRENTE gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Klopidogrelin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlardan elde edilen farmakokinetik/toksikolojik veriler, klopidogrel ve metabolitlerinin sütle atıldığınıgöstermektedir (bkz. 5.3). Bir önlem olarak, CORRENTE ile tedavi sırasındaemzirilmemelidir.

Üreme yeteneği/fertilite

Sıçan ve tavşanlarda üreme üzerine yapılan çalışmalarda klopidogrele bağlı olarak fertilitede bozulma ve fetüste herhangi bir zarar görülmemiştir (Bkz. 5.3 Klinik öncesigüvenlilik verileri).