GRIPIN BEBE 120 mg/5 ml 100 ml şurup Uyarılar
Gripin Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Gripin Bebe uyarılar, Gripin Bebe zararları, Gripin Bebe önlemler, Gripin Bebe riskler, Gripin Bebe yan etkisi, Gripin Bebe alerji, Gripin Bebe alkol, Gripin Bebe hamileler, Gripin Bebe emzirme, Gripin Bebe araç kullanımı, Gripin Bebe fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
Anemisi olanlar, akciğer hastalan, karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doktor kontrolü altında dikkatli kullanılmalıdır. Önceden mevcut hepatik hastalığı bulunan hastalar için, yüksek dozda veya uzun süreli tedaviler ejsnasında periyodik aralıklarla karaciğer fonksiyon tetkikleri yapmak gerekebilir. Böbrek yetmezliği (kreatinin klerensi <10 ml/dakika) halinde, doktorun parasetamol kullanımının yarar/risk oıjanım dikkatle değerlendirmesi gerekir.
Parasetamolü ilk kullananlarda veya daha önce kullabım hikayesi olanlarda, kullanımın ilk dozunda veya tekrarlayan dozlarında deride kızarıldık, döküntü veya deri reaksiyonu oluşabilmektedir. Bu durumda doktor ile irtibata geçilerek ilacın kullanımının bırakılması ve alternatif bir tedaviye geçilmesi gerekmektedir. Parasetamol ile deri reaksiyonu gözlenen kişi bir daha bu ilacı veya parasetamol içeren başka bir ilacı kulknmamalıdır. Bu durum, ciddi ve ölümle sonuçlanabilen Steven Johnson Sendromu (SJS), toksik epidermal nekroliz (TEN) ve akut generalize ekzantematöz püstüloz (AGEP) dahil cilt reaksijyonlanna neden olabilmektedir.
Doz ayarlaması yapılmalı ve hasta kesintisiz izlenmelidir. ı
Kronik kullanımda rutin günlük dozlarda ve akut yüksfek dozlarda karaciğer hasarına neden olabilir.
Hepatotoksisite riskinden ötürü, parasetamol, tavsiye edilenden daha yüksek dozlarda ya da daha uzun süreli alınmamalıdır. Hafif veya orta şiddette karaciğer yetmezliği (Child-Pugh kategorisi <9) olan hastalar parasetamolü dikkatli kullanmalıdırlar.
Terapötik dozlarda parasetamol uygulaması sırasında Şerum alanin aminotransferaz (ALT) düzeyi yükselebilir.
Terapötik dozlarda parasetamol ile hepatik oksidatif stresi artıran ve hepatik glutatyon rezervini azaltan ilaçlann eşzamanlı kullanımı, alkolizm, sepsis veya diabetes mellitus gibi çeşitli durumlar hepatik toksisite riskinde artışa yol açabilir.
Yüksek dozlarda parasetamolün uzun süreli kullanılması böbrek hasanna neden olabilir.
Genelde, özellikle diğer analjeziklerle kombinasyon halinde kesintisiz parasetamol kullamlması, kalıcı böbrek hasarına ve böbrek yetmezliği riskine (analjezik nefropatisi) yol açabilir.
Gilbert sendromu olan hastalann parasetamol kullanması, sanlık gibi klinik semptomlara ve daha belirgin hiperbilirubinemiye neden olabilir. Bundan dolayı, bu hastalar parasetamolü dikkatli kullanmalıdırlar.
Orta düzeyde alkol ile birlikte eşzamanlı parasetamol alınması, karaciğer toksisitesi riskinde bir artışa yol açabilir. Alkolik karaciğer hastalarında dikkatli kullanılmalıdır.
Parasetamol içeren diğer ilaçların GRİPİN BEBE ile eşzamanlı kullanımından kaçınılmalıdır.
3-5 gün içinde yeni semptomların oluşması ya da ağnnın ve/veya ateşin azalmaması halinde, hastalann parasetamol kullanmaya son vermesi ve bir doktora danışması önerilir.
Nadir kalıtımsal fruktoz intolerans problemi olan hastalann bu ilacı kullanmamalan gerekir.
İçeriğinde bulunan metil ve propil parahidroksibenzoatlar (geç tipte) alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Propilen glikol, çocuklarda 200 mg/kg’ın üzerindeki dozlarda alındığında alkol benzeri semptomlara neden olabilir.
Bu tıbbi üründe hacmin %1 l’i kadar alkol (etanol) vardır. Her 5 ml dozda 446 mg etanol içerir. Yani her dozda, 11 ml biraya veya 4,58 ml şaraba eşdeğer etanol vardır. Alkol bağımlılığı olanlar için zararlı olabilir. Hamile veya emziren kadınlar, çocuklar ve karaciğer hastalığı ya da epilepsi gibi yüksek risk grubundaki hastalar için dikkate alınmalıdır.
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Bazı hastalarda parasetamol kullanımına bağlı olarak baş dönmesi veya somnolans görülebilir. Parasetamol kullanan hastaların uyanık kalmalarını gerektiren faaliyetler sırasında dikkatli olmaları gerekmektedir.
Gripin Bebe ile ilgili diğer bilgiler
- Gripin Bebe Genel
- Gripin Bebe Fiyat
- Gripin Bebe Prospektüs
- Gripin Bebe Kullananlar
- Gripin Bebe Nedir
- Gripin Bebe Kullanımı
- Gripin Bebe Yan Etkileri
- Gripin Bebe Etkileşimi
- Gripin Bebe Gebelik
- Gripin Bebe Saklanması
- Gripin Bebe Muadili
- Uyarılar
- Gripin Bebe Endikasyon
- Gripin Bebe Kontrendikasyon
- Gripin Bebe İçeriği
- Gripin Bebe Dozu
- Gripin Bebe Zararları
- Gripin Bebe Formu
- Gripin Bebe Farmakolojik Özellikler
- Gripin Bebe Farmasötik Özellikler
- Gripin Bebe Ruhsat Bilgileri