PARASINUS 30 tablet Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tarka Forte gebelik kategorisi C'dir. Tarka Forte hamilelik kategorisi, Tarka Forte gebelik kategorisi, Tarka Forte emzirme, Tarka Forte anne sütüne geçer mi, Tarka Forte laktasyon, Tarka Forte hamilelerde kullanımı, Tarka Forte ve bebek, Tarka Forte kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tarka Forte; yüksek kan basıncının (hipertansiyonun) düşürülmesinde etkilidir. Verapamil istirahatte ve belirli bir efor düzeyinde periferik arteryolleri dilate ederek, arteryel kan basıncını düşürür. Total periferik direncin düşmesi sonucu, miyokardın oksijen gereksinmesi ve enerji tüketimi azalır. Verapamilin negatif inotropik etkisi total periferik direnci düşürmesiyle kompanse edilir; hastanın mevcut bir sol ventrikül disfonksiyonu yoksa, kardiyak indeks düşmez. Diğer bileşen trandolaprilse, ADE inhibitörüdür. Kan basıncı ve vasküler volüm regülasyonunda majör rolü olan renin-anjiyotensin-aldosteron (RAAS) sistemini baskılar. Verapamille trandolapril arasında gözlemlenen sinerjik aktivite, her iki ajanın birbirini tamamlayan farmakolojik etkilerine bağlanmaktadır. Klinik çalışmalarda verapamil/trandolapril kombinasyonu yüksek kan basıncını düşürmek açısından, tek başına her iki ilaçtan daha etkili, emniyet ve tolerabilitesiyse, her iki ilaç kadar iyi bulunmuştur.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Renin - Anjiyotensin Sistemi > ACE İnhibitörleri Kombinasyonları > ACE İnhibitörleri ve Kalsiyum Kanal Blokerleri > Trandolapril ve Verapamil

ATC Kodu

C09BB10

Etkin Madde

Trandolapril 4 mg , Verapamil Hcl 240 mg

Barkodu

8699828010050

Satış Fiyatı

42.54 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

6

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Burun Akıntısı , Gripte Semptomatik Tedavi , Alerjik Reaksiyonlar

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

NFC kodu

AAA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik donemi

PARASİNUS için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir (bkz, kısım 5.3).

PARASİNUS, gebelik döneminde yalnızca doktor tavsiyesi ile ve ilacın risk/fayda oranı göz önüne alınarak kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Emzirme döneminde hekim tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Psödoefedrin anne sütüne az miktarda geçer, fakat bunun emzirilen bebeklerdeki etki derecesi bilinmemektedir. Ağız yoluyla tek doz psödoefedrin verilen annenin sütüyle 24 saatiçinde bunun % 0.5-0.7’sinin atılacağı tahmin edilmektedir. PARASİNUS, eğer hekim ilacınemziren anneye sağlayacağı yararın, emzirilen bebek üzerindeki riskini haklı göstereceğineinanıyorsa dikkatle kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

PARASİNUS’un insan l’ertilitesi üzerine etkileri ile ilgili hiçbir bilgi bulunmamaktadır.

Ora! yolla verilen psödoefedrinin, dişi sıçanlarda 20 mg/kg/gün dozu ve erkek sıçanlarda 100 mg/kg/gün dozu, üremeyi bozmamakta veya morfolojik gelişimi ve yaşamıdeğiştirmemektedir.