MAJEZIK DUO topikal sprey 50 ml Gebelik

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Iomeron gebelik kategorisi C'dir. Iomeron hamilelik kategorisi, Iomeron gebelik kategorisi, Iomeron emzirme, Iomeron anne sütüne geçer mi, Iomeron laktasyon, Iomeron hamilelerde kullanımı, Iomeron ve bebek, Iomeron kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Çeşitli İlaçlar > Kontrast Medya > X-RAY Kontrast Medya, İyotlu > Nephro Tropic, Water Soluble, Low osmolor X-ray kontrast medya > Iomeprol

ATC Kodu

V08AB10

Etkin Madde

İyomeprol 61.24 g/100 ml

Barkodu

8699536510033

Satış Fiyatı

98.45 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

17

Alternatif İlaç Sayısı

6

Sağlık Konuları

Kas Sertleşmesi , Kas Ağrısı

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

MGC

Ambalaj Miktari

Topikal sprey 50 ml

Renk

Sarı

Şekil

Başka

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Laktasyon

İlaç emzirme döneminde kullanılamaz.

Gebelik ve Laktasyonda İstisnai Durumlar

Anne sütüne geçtiği için emziren annelerde kullanımı tavsiye edilmez. Gebe kadında yaşamı tehdit eden bir durumun tedavisi için gerekiyorsa ya da ciddi bir hastalığın tedavisinde diğer ilaçlar kullanılamıyor veya yetersiz kalıyorsa kullanılabilir.

İlaç Formu

Sprey

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Kullanım Zamanı

İlaç aç veya tok karnına kullanılmalıdır.

Uygulama Yolu

İlacı tedavi edilecek bölgeye 7-8 defa püskürterek uygulayınız, (her 2-3 püskürtmeden sonra ilacın deri içene geçişini sağlamak için hafif hareketlerle masaj yapınız) Günde 3-4 defa uygulanabilir.

Günlük Kullanım Şekli

Günde 3-4 defa 7-8 defa püskürterek uygulanabilir.

Uygulama Süresi

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: 1. ve 2. trimester: C; 3. trimester: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Flurbiprofen ile hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

İlacın sağlayacağı yarar, fetus üzerindeki potansiyel riskten fazla ise kullanılabilir. Gebe kadında yaşamı tehdit eden bir durumun tedavisi için gerekiyorsa ya da ciddi bir hastalığın tedavisinde diğer ilaçlar kullanılamıyor veya yetersiz kalıyorsa kullanılabilir.

Tiyokolşikosid ile hayvanlar üzerinde yürütülen çalışmalarda üreme toksisitesi görülmüştür. Gebelik sırasında kullanım güvenilirliğini değerlendirebilmek için yeterli klinik veri bulunmamaktadır. Dolayısıyla embriyo ve fetüs için oluşabilecek potansiyel zararlar bilinmemektedir. Sonuç olarak tiyokolşikosid gebelik döneminde kontrendikedir.

Laktasyon dönemi

Flurbiprofen’in anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Tiyokolşikosid anne sütüne geçtiği için emziren annelerde kullanımı tavsiye edilmez.

Üreme yeteneği/Fertilite

Yeterli bilgiye ulaşılamamaktadır.