HEPATITIS B IMMUNOGLOBULIN P BEHRING 200 IU IM enjeksiyon için çözelti içeren kullanıma hazır enjektör Dozu
Farma-Tek Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Hepatitis dozu, Hepatitis dozaj, Hepatitis doz aşımı, Hepatitis uygulama, Hepatitis kullanım şekli, Hepatitis kullanımı, Hepatitis kullanım süresi, Hepatitis açmı tokmu, Hepatitis nedir, Hepatitis ne için kullanılır, Hepatitis nasıl kullanılır, Hepatitis faydaları, Hepatitis etkileri, Hepatitis günde kaç kez, Hepatitis sabah mı akşam mı, Hepatitis fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:
- İmmünize olmamış bireylerde kazara gerçekleşen yaralanmalar vb. durumlar neticesindeHbsAg pozitif materyal ile temasa maruz kalınması ya da mukoz membrana (ağız yolu ileveya göze sıçrama nedeniyle) temas durumunda (hepatit B aşısı tamamlanmamış veya aşıdurumu bilinmeyen kişiler dahil olmak üzere) HEPATİTİS B’den korunma amaçlı:
Vücut kg’mı başına 12 IU/kg , (en az 500 IU olmak üzere) temas derecesine bağlı olarak, temastan hemen sonra, tercihen temastan 72 saat sonrasına kadar uygulanmalıdır.
- Hemodializ hastalarında immünoprofilaksi amaçlı:
Aşılama sonrasında serumda saptanabilir düzeyde Hepatit B antikoru gelişmesi sağlanana kadar her iki ayda bir vücut kg’mı başına 8-12 IU/kg (maksimum 500 IU) olmak üzereuygulanır.
- HBsAg’ si pozitif olan veya HBsAg durumu bilinmeyen anneden yeni doğan bebeklerdeHepatit B’ den korunmanın sağlanması amacıyla, doğum sırasında veya doğumdan hemensonra:
Vücut kg’mı başına 30-100 IU/kg (normal olarak 1 mL). Aşılamayı takiben, serumda saptanabilir düzeyde hepatit B antikorları sağlanıncaya kadar hepatit B immünoglobulinuygulanmasının tekrarlanması gerekebilir.
Yukarıda belirtilen bütün durumlarda, hepatit B virüsüne karşı aşılama önemle tavsiye edilir. Aşının ilk dozu hepatit B immünoglobulini ile aynı gün, ancak farklı bölgelere, uygulanabilir.
Aşılamadan sonra immün cevap alınamayan (Hepatit B antikor seviyesi ölçülemeyen) kişilerde ve sürekli enfeksiyon riskine maruz kalan kişilerde sürekli bir koruma gereklidir. Butür hastalarda, yetişkinler için 500 IU ve çocuklar için vücut kg’mı başına 8 IU/kg her ikiayda uygulanması düşünülebilir.
Koruma için gerekli minimum antikor titresi 10 mlU/mL olarak kabul edilir.
Uygulama şekli:
HEPATİTİS B İMMUNOGLOBULİN P BEHRİNG yalnızca intramüsküler yolla uygulanmalıdır.
Eğer büyük dozlar uygulanacak ise, dozların küçük parçalara ayrılması tavsiye edilmektedir. Bu uygulama 20 kg’ ın üstündeki çocuklarda 2 mL’ nin üstündeki dozlar ve 20 kg’ ınüstündeki yetişkinlerde 5 mL’ nin üstündeki dozlar için geçerlidir.
Eşzamanlı profilaksi için enjeksiyon yapılacağı durumlarda, aşı ve immünoglobulin uygulaması vücudun farklı bölümlerine yapılmalıdır.
İntramüsküler enjeksiyonun kontrendike olduğu, şiddetli koagülasyon bozukluğunun varlığı durumunda HEPATİTİS B İMMUNOGLOBULİN P BEHRİNG subkütan olarak dauygulanabilir. Uygulamadan sonra enjeksiyon bölgesine kompres yapılmalıdır. Ancaksubkütan uygulamanın etkinliğini kanıtlayan klinik çalışmanın bulunmadığı dikkatealınmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Böbrek veya karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması gerekliliği ile ilgili bir veri bulunmamaktadır. Ağır karaciğer ya da böbrek yetmezliği olan hastalardakullanılırken dikkatli tıbbi gözetim gerekmektedir.
Pediyatrik popülasyon:
Çocuklarda kullanımı ile ilgili bir sakınca bulunmamaktadır.
Geriyatrik popülasyon:
Yaşlılardaki kullanımı ile ilgili bir uyarı bulunmamaktadır.
Doz aşımı ve tedavisi
Aşırı doz kullanımının sonuçları bilinmemektedir.