DOXORUBICIN KOCAK 50 mg IV/INTRAVESIKAL infüzyon için liyofilize toz içeren 1 FLK+1 AMP Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Becovital gebelik kategorisi D'dir. Becovital hamilelik kategorisi, Becovital gebelik kategorisi, Becovital emzirme, Becovital anne sütüne geçer mi, Becovital laktasyon, Becovital hamilelerde kullanımı, Becovital ve bebek, Becovital kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Becovital-C; içeriğinde yer alan vitaminlerin eksikliğinde veya bu maddelere vücut ihtiyacının arttığı durumlarda etkilidir.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Vitamin İlaçları > Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar > İnterferonlar > Peginterferon Alfa2b

ATC Kodu

L03AB10

Etkin Madde

Peginterferon Alfa 2b

Barkodu

8699828790365

Geri Ödeme Kodu

A14834

Satış Fiyatı

53.33 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

17

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Meme Kanseri , Yumurtalık Kanseri , Prostat Kanseri , Mide Kanseri , Lösemi , Akciğer Kanseri , Karaciğer Kanseri , Baş Kanseri , Lenfoma , Tiroid Kanseri

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Doğurma potansiyeli bulunan kadınların tedavi süresince etkili doğum kontrolü kullanmaları gerekmektedir (Bkz. Bölüm 4.4. Özel Kullanım Uyarıları ve Önlemleri).

Gebelik dönemi

Doksorubisinin, gebelik/fetüs/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır.

Doksorubisinin embriyo-toksik potansiyelinden ötürü, bu ilaç açıkça gerekli olmadığı takdirde gebelik süresince kullanılmamalıdır. Eğer bir kadın, gebelik süresincedoksorubisin alırsa veya ilacı alırken gebe kalırsa, fetüse yönelik potansiyel tehdide dairuyarılmalıdır.

Laktasyon Dönemi

Doksorubisin, anne sütüne geçmektedir. Kadınlar, doksorubisin tedavisi alırken emzirmemelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Doksorubisin, kadınlarda ilaç uygulaması süresince infertiliteye neden olabilir. Doksorubisin, amenoreye neden olabilir. Prematür menopoz oluşabilse de tedavininsonlandırılmasından sonra ovülasyonun ve menstruasyonun geri geldiği görülmektedir.

Doksorubisin mutaj eniktir ve insan spermatozoasında kromozom hasarına neden olabilir. Oligospermi veya azoospermi kalıcı olabilir, ancak sperm sayılarının bazı durumlardanormal seviyelere geri döndüğü bildirilmiştir. Bu durum, tedavinin sonlanmasındanbirkaç yıl sonra gerçekleşebilir. Doksorubisin tedavisi alan erkekler, etkili doğumkontrolü yöntemlerini kullanmalıdır.