HUMATROPE 72 IU (24 MG) liyofilize toz içeren kartuş Endikasyonları
Lilly Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Humatrope endikasyonları, Humatrope tedavisi, Humatrope ne işe yarar, Humatrope neye yarar, Humatrope ne için kullanılır, Humatrope nedir, Humatrope faydaları, Humatrope ne ilacı, Humatrope ne zaman kullanılır, Humatrope kullananlar bilgilerini içerir.
Endikasyonlar
Pediyatrik hastalar
HUMATROPE, normal endojen büyüme hormonunun yetersiz salgılanması nedeniyle büyüme geriliği olan pediyatrik hastaların uzun süreli tedavisi için endikedir. Ancak büyüme hormonu yetersizliği 2 ayrı dinamik büyüme hormon testi ile doğrulanmalıdır.
HUMATROPE epifiz büyüme plakları kapanmamış olan, kromozom analizleri ile doğrulanmış Turner sendromlu hastalardaki boy kısalığının tedavisi için endikedir.
HUMATROPE kronik böbrek yetersizliği olan prepubertal çocuklardaki büyüme bozukluklarında endikedir.
HUMATROPE doğum ağırlığı ve/veya boyu -2 SS altında olan, gestasyonel yaşa göre küçük doğmuş (SGA) ve 4 yaş ya da üzeri itibariyle büyümeyi yakalayamamış (son yıl içinde boy uzama hızı SSS <0) kısa boylu çocuklarda büyüme geriliğinde (mevcut boy SSS <2.5 ve parental düzeltilmiş boy SSS <-1) endikedir.
Yetişkin hastalar
HUMATROPE büyüme hormonu eksikliği bulunan ve aşağıdaki her iki kriteri de karşılayan, yetişkin hastaların endojen büyüme hormonu replasman tedavisinde endikedir. Yetişkinlerde büyüme hormon eksikliği tanısı dikkatli konulmalıdır. Bunun için değerlendirmeye başlamadan önce diğer hormonlar yönünden hasta stabil olarak yeterli hormon replasman tedavisine alınmış olmalıdır. Hipotalamus-hipofiz patolojisi olan veya prolaktin haricinde en az bir tane daha hipofiz hormonu eksikliği olanlarda çocuk yaşta başlayan büyüme hormonu eksikliği olanlarda bir adet provakatif test yeterlidir. Ancak izole büyüme hormonu yetersizliği için iki adet test yapılması şarttır. Yetişkinlerde tercih edilen dinamik test insülin tolerans testidir. Bu test deneyimli endokrinoloji ünitelerinde yapılmalıdır. Aterosklerotik koroner kalp hastalığı EKG bulguları / hikayesi olan ve/veya felçli hastalarda bu test kontrendikedir. 60 yaşından büyük hastalarda bu test riskli olabileceğinden tercih edilmemelidir. Böyle durumlarda kombine arginin - GHRH (growth hormone releasing hormone) testi yapılabilir veya arginin / glukagon testleri de kullanılabilir. Bu alternatif testlerin tanı değeri insülin tolerans testinden daha düşüktür. Normalde doruk büyüme hormonu değerleri 5 p,g/l üzerinde olmalıdır. Bu değerin 3 ^g/l altında olması durumunda ciddi büyüme hormonu eksikliği düşünülmelidir. Anılan bu değerler poliklonal kompetitif RIA ile ölçülen büyüme hormonu değerleri için geçerlidir.
1. Yetişkinlik çağında başlayan büyüme hormonu eksikliği: Hipofiz hastalığı, hipotalamik hastalık, cerrahi, radyasyon tedavisi veya travma nedeniyle büyüme hormonu veya - çoklu hormon eksikliği (hipopitüitarizm) olan hastalarda
veya
Çocukluk çağında başlayan büyüme hormonu eksikliği: HUMATROPE tedavisine başlanmadan önce, yetişkin dönemde büyüme hormonu eksikliği doğrulanan ve çocukluk çağında büyüme hormonu eksikliği olan hastalarda ve
Humatrope ile ilgili diğer bilgiler
- Humatrope Genel
- Humatrope Fiyat
- Humatrope Prospektüs
- Humatrope Kullananlar
- Humatrope Nedir
- Humatrope Kullanımı
- Humatrope Yan Etkileri
- Humatrope Etkileşimi
- Humatrope Gebelik
- Humatrope Saklanması
- Humatrope Muadili
- Humatrope Uyarılar
- Endikasyon
- Humatrope Kontrendikasyon
- Humatrope İçeriği
- Humatrope Dozu
- Humatrope Zararları
- Humatrope Formu
- Humatrope Farmakolojik Özellikler
- Humatrope Farmasötik Özellikler
- Humatrope Ruhsat Bilgileri