MENEKLIN 600 mg 1 ampül Gebelik

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Meneklin gebelik kategorisi B'dir. Meneklin hamilelik kategorisi, Meneklin gebelik kategorisi, Meneklin emzirme, Meneklin anne sütüne geçer mi, Meneklin laktasyon, Meneklin hamilelerde kullanımı, Meneklin ve bebek, Meneklin kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Makrolidler, Linkozamidler ve de Streptograminler > Linkozamidler > Klindamisin

ATC Kodu

J01FF01

Etkin Madde

Klindamisin 150 mg/ml

Barkodu

8699814750052

Geri Ödeme Kodu

A04907

Satış Fiyatı

9.99 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

10

Alternatif İlaç Sayısı

12

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF8Y

İmal veya İthal

Ithal

NFC kodu

FMA

Eşd. ilaç grubu

E033C

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Klindamisinin hamile kadınlardaki güvenliliği kanıtlanmadığından, MENEKLİN Ampul korunma yöntemi uygulamayan kadınlarda dikkatle kullanılmalıdır. MENEKLİN Ampulkullanan kadınlar uygun bir doğum kontrolü yöntemi uygulamalıdır.

Gebelik dönemi

MENEKLİN Ampul’ün gebelerde kullanımı ile ilgili yeterli ve kontrollü çalışma yoktur. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Klindamisinin gebelik döneminde kullanımının güvenliliği henüz gösterilmemiştir. Dolayısıyla, MENEKLİN Ampul gebelik durumunda sadece kesinlikle gerekli isekullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Klindamisinin 0.7-3.8 pg/ml konsantrasyonlarda anne sütüne geçtiği bildirilmiştir. Emzirmenin ya da MENEKLİN Ampul tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/ Fertilite:

300 mg/kg/giin doza kadar (mg/m2 bazında erişkin insanda tavsiye edilen en yüksek dozun yaklaşık 1.1 katı) oral olarak tedavi edilen sıçanlarda fertilite testleri sonucunda, üreme veçiftleşme yeteneği üzerinde herhangi bir etkisi olmadığı görülmüştür.