ISOFLUDEM 250 ml inhilasyon çözeltisi Dozu
Dem Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Isofludem dozu, Isofludem dozaj, Isofludem doz aşımı, Isofludem uygulama, Isofludem kullanım şekli, Isofludem kullanımı, Isofludem kullanım süresi, Isofludem açmı tokmu, Isofludem nedir, Isofludem ne için kullanılır, Isofludem nasıl kullanılır, Isofludem faydaları, Isofludem etkileri, Isofludem günde kaç kez, Isofludem sabah mı akşam mı, Isofludem fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Uygulanan anestezik konsantrasyonların hassas olarak kontrol edilebilmesi için, özel olarak isofluran için kalibre edilmiş vaporizatörler kullanılmalıdır. İsofluranın MAK (minimumalveoler konsantrasyon) değerleri yaşla beraber azalır ki 20 yaş ortalamasındaki % 1.28’likortalama değer 40 yaş ortalamasında % 1.15’e ve 60 yaş ortalamasında % 1.05’e düşer.İsofluranın oksijendeki MAK değeri yeni doğan bebekler için % 1.6, 1 - 6 aylık bebekler için% 1.87 ve 6 - 12 aylıklar için % 1.80’dir.
Premedıkasyon: İsofluranın solunum depresanı etkisi göz önüne alınarak premedikasyon için kullanılacak ilaçlar her hastaya göre ayrı seçilmelidir. Antikolinerjik ilaç kullanımı isteğebağlıdır, fakat pediyatride inhalasyon indüksiyonu tavsiye edilebilir.
lndüksiyon: Genellikle isofluran karışımının inhalasyonundan önce kısa etkili bir barbitürat veya diğer bir intravenöz indüksiyon ajanı tatbik edilir. İsofluranın oksijen veya oksijen/nitrözoksitteki karışımı kullanılabilir. İsofluran ile indüksiyonun % 0.5’lik bir konsantrasyon ilebaşlatılması tavsiye edilir. % 1.5 - % 3.0’lük konsantrasyonlar genellikle 7-10 dakikadacerrahi anesteziyi oluştururlar.
İdame: Cerrahi anestezi seviyeleri oksijen/nitröz oksit karışımındaki % 1.0 - % 2.5’lik isofluran konsantrasyonları ile idame ettirilir. Sadece oksijen ile beraber verildiğinde % 0.5 -% 1.0’lik ilave isofluran dozları gerekebilir. İlave bir relaksasyon gerekirse, kas gevşeticininilave dozları kullanılabilir.
Sezaryende anesteziyi sürdürmek için bir oksijen/nitröz oksit karışımı içinde % 0.5 - % 0.75 isofluran uygundur.
İdame esnasındaki arteriyel basınç seviyeleri diğer komplikasyon faktörlerinin yokluğunda, alveolar isofluran konsantrasyonları ile ters olarak alakalı görülürler. Kan basıncındaki fazladüşüşler, anestezinin derinliğine bağlı olabilir ve bu durumlar, solunan isoflurankonsantrasyonu azaltılarak düzeltilmelidir.
Yaşlılar: Diğer ajanlarda olduğu gibi, yaşlı hastalarda cerrahi anesteziyi sağlamak için daha az isofluran konsantrasyonları gerekir (MAK değerlerine bakınız).
Sedasyon: Sedasyon hava/oksijen karışımlarında % 0.1 ile % 1.0 isofluran ile idame ettirilebilir. Bu dozun hastaların gereksinimlerine göre titre edilmesi gerekecektir.
Doz aşımı ve tedavisi
Aşırı doz söz konusu olduğu zaman anesteziğin uygulanmasını durdurup, hava yollarının serbest olduğunu kontrol ediniz ve saf oksijenle veya hava ile asiste veya kontrollü solunumageçiniz.
Diğer halojenli anesteziklerle olduğu gibi, hipotansiyon ve solunum depresyonu gözlemlenmiştir. Kan basıncının ve solunumun yakından izlenmesi önerilir. Aşırı derece derinseviyelerdeki anestezinin sonucu olan hipotansiyon ve solunum depresyonunu düzeltmek içindestekleyici ölçümler gerekli olabilir.
İsofluran alev almayan bir inhalasyon anesteziğidir. Kimyasal olarak l-kloro-2, 2, 2-trifluorometil eter’dir. İsofluran berrak stabil bir sıvı olup, herhangi bir kimyasal stabilizatöre ihtiyaç göstermez. İsofluranın hafif keskin, eterimsi bir kokusu vardır.
Açık renk şişelerde, indirekt güneş ışığına 5 yıl, hızlandırılmış ışık şartlarına 7 gün maruz bırakılan isofluran numunelerinin kompozisyonunda gaz kromatografısi ile hiçbir değişikliktespit edilmemiştir. İsofluran metanoldeki 1 N sodyum metoksid solüsyonuna 6 aydan dahafazla maruz bırakıldığında kuvvetli baz stabilitesinden dolayı hiç alkali tüketmemiştir.İsofluran soda lime varlığında dekompoze olmaz (normal çalışma sıcaklıklarında) vealüminyum, kalay, pirinç, bakır ve demir ile kimyasal reaksiyona girmez.
FLOXUDEM’in bazı fiziki konstantları:
Molekül ağırlığı Kaynama noktası (760 mmHg)Reffaktif indeksi n2°oÖzgül ağırlığı 25°C
184.5 48.5°C
1.2990- 1.3005 1.496
Buhar Basıncı, mmHg
18°C’de 218
20°C’de 238
22°C’de 261
24°C’de 285
25°C’de 295
26°C’de 311
30°C’de 367
35°C’de 450
İsofluran buhar basıncının tavini:
Logıo Pvap= A + B/T A= 8.056
B=-1664.58 T= °C+273.16 (Kelvin)
37°C’de avrılma koefısvonları:
Su/gaz 0.61
Kan/gaz 1.43
Yag/gaz 90.80
25°C’de kauçuk ve Kauçuk borular/gazButilli kauçuk/gazPolivinilklorür/gazPolietilen/gazPoliüreten/gazPoliolefin/gaz
plastik için ayrılma koefısvonları:
62.0
75.0
110.0
2.0 (yaklaşık)
1.4 (yaklaşık)
1.1 (yaklaşık)
Butil asetat/gaz
2.5 (yaklaşık)
Gaz kromotografısi ile saflık %99.9’dan daha iyidir. Oksijen ve nitröz oksitte alev alırlık:
23°C ve 9 jül/saniye’de Alev almaz.
23 °C ve 900 j ül/saniye ’ de Anestezik konsantrasyonlarda alev almaz.
Isofludem ile ilgili diğer bilgiler
- Isofludem Genel
- Isofludem Fiyat
- Isofludem Prospektüs
- Isofludem Kullananlar
- Isofludem Nedir
- Isofludem Kullanımı
- Isofludem Yan Etkileri
- Isofludem Etkileşimi
- Isofludem Gebelik
- Isofludem Saklanması
- Isofludem Muadili
- Isofludem Uyarılar
- Isofludem Endikasyon
- Isofludem Kontrendikasyon
- Isofludem İçeriği
- Dozu
- Isofludem Zararları
- Isofludem Formu
- Isofludem Farmakolojik Özellikler
- Isofludem Farmasötik Özellikler
- Isofludem Ruhsat Bilgileri