ZOFER 8 mg 6 tablet Gebelik

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Remoxil gebelik kategorisi B'dir. Remoxil hamilelik kategorisi, Remoxil gebelik kategorisi, Remoxil emzirme, Remoxil anne sütüne geçer mi, Remoxil laktasyon, Remoxil hamilelerde kullanımı, Remoxil ve bebek, Remoxil kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Remoxil enfeksiyonel hastalıklarda kullanılan bir antibiyotik ilacıdır. Remoxil, bronşit, zatürre, bademcik iltihabı, boğaz enfeksiyonu, sinüzit, orta kulak iltihabı, idrar kesesi, böbrek ve idrar yolu enfeksiyonları, çıban, abse, yılancık ve sivilce gibi deri enfeksiyonları, lohusalık humması, prostat iltihabı, bel soğukluğu, düşün sonrası oluşan enfeksiyonlar, bakterilerden kaynaklanan kalp iç zarında görülen enfeksiyonlar, karın zarı iltihabı, tifo ile tifo benzeri ateşler, diş abseleri için kullanılır. Ayrıca mide ve oniki parmak bağırsağı ülserinin tekrar etmemesi amacıyla diğer ilaçlarla kombine olarak kullanılır.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Penisilinler > Geniş Spektrumlu Penisilinler > Amoksisilin

ATC Kodu

J01CA04

Etkin Madde

Amoksisilin 0.5 g

Barkodu

8699508010158

Geri Ödeme Kodu

A06608

Satış Fiyatı

9.27 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

13

Alternatif İlaç Sayısı

15

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEQI

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E003B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Ondasetronun, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya dadoğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

İnsan hamileliklerinde ondansetronun güvenliliği test edilmemiştir. Deneysel hayvan çalışmalarında, gebelik ve peri- ve post-natal gelişim sırasında embriyonun ya dafetüsün gelişimini etkileyen doğrudan veya dolaylı zararlı etki gözlemlenmemiştir. Fakathayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar insanlar için her zaman öngörü sağlamadığı içinondansetronun hamilelerde kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Laktasyon dönemi

Araştırmalar ondansetronun emziren hayvanlarda süte geçtiğini göstermiştir. Bu yüzden, ondansetron kullanan anneler bebeklerini emzirmemelidirler.

Üreme yeteneği /Fertilite

Veri yoktur.