KALINOR 30 efervesan tablet Uyarılar

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kalinor uyarılar, Kalinor zararları, Kalinor önlemler, Kalinor riskler, Kalinor yan etkisi, Kalinor alerji, Kalinor alkol, Kalinor hamileler, Kalinor emzirme, Kalinor araç kullanımı, Kalinor fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

®

KALİNOR efervesan tablet kalıtsal olarak görülen nadir durumlarda örn; fruktoz intoleransı, glukoz-galaktoz malabsorbsiyonu ya da sükroz-izomaltaz eksikliği olan kişilerde kullanılmamalıdır.

Uzun süre ve sık sık KALİNOR® efervesan tablet kullanılması diş için zararlıdır.

Bir adet KALİNOR® efervesan tablet 1.42 g sükroz içermektedir. Bu durum diabetik hastalarda göz önünde bulundurulmalıdır.

Replasman tedavisine başlamadan önce, kalp ritminin ve böbrek fonksiyonlarının kontrolüne ilaveten, hastanın asit-baz dengesi ve elektrolit dengesi özellikle kontrol edilmelidir. Bu durum özellikle yaşlı insanlar için geçerlidir. Bu paremetreler, tedavinin başında sık aralıklar ile daha sonra ise daha az sıklıkta izlenmelidir.

KALİNOR® efervesan tablet, orak hücre anemisi olan hastalarda özellikle dikkatli kullanılmalıdır.
Ayrıca, potasyum tutan diüretikler ile birlikte kullanılması durumunda, aldosteron antagonistleri, ADE inhibitörleri, antikolinerjik ve potansiyel nefrotoksik ilaçlar ile (örn; non steroidal

®

antiinflamatuar ilaçlar) birlikte kullanılması durumunda dikkatli olunmalıdır. KALİNOR efervesan tablet’in bu bileşiklikler ile etkileşimi sonucunda hiperkalemi ve ani asidozis, akut böbrek bozukluğu ile diğer durumlar oluşabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımına herhangi bir etkisi yoktur.