KETESSE 50 mg/2 ml enj. çözelti içeren 10 ampül Kontrendikasyonları

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ketesse Kontrendikasyonları, Ketesse Sakıncaları, Ketesse etkileri, Ketesse alerji, Ketesse kullanım alanları, Ketesse zararları, Ketesse belirtileri, Ketesse kullanım süresi, Ketesse kullanım şekli, Ketesse etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

KETESSE aşağıdaki durumlarda uygulanmamalıdır:

-Deksketoprofene, diğer NSAİİ’lara veya üründeki herhangi bir yardımcı maddeye karşı duyarlılığı olan hastalar.

-NSAİİ’ler geçmişte ibuprofen, asetilsalisilik asit veya diğer non-steroidal anti-enflamatuar ilaçlara aşırı duyarlılık reaksiyonları (örneğin astım, non-infektif rinit, anjiyo-ödem veya ürtiker) göstermiş hastalarda kontrendikedir.

-Aktif veya şüpheli peptik ülseri/kanaması olan veya tekrarlayan peptik ülser/kanaması (iki veya daha fazla ve farklı zamanlarda meydana gelen kanıtlanmış ülser veya kanama olayı) veya kronik dispepsi öyküsü bulunan hastalar.

-Gastrointestinal kanama veya diğer aktif kanamaları veya kanama bozukluğu olan hastalar.

-Geçmişte uygulanan NSAİİ tedavisiyle ilişkili gastrointestinal kanama veya perforasyon öyküsü olan hastalar

-Crohn hastalığı veya ülseratif koliti olan hastalar. - Bronşiyal astım öyküsü olan hastalar. -Şiddetli kalp yetmezliği olan hastalar.

-Orta veya şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalar (kreatinin klerensi < 50ml/dak). -Şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalar (Child-Pugh skoru 10-15). -Hemorajik diyatez veya diğer pıhtılaşma bozukluğu olan hastalar. -Gebeliğin 3. trimestrinde ve laktasyon döneminde (Bkz. Bölüm 4.6).

KETESSE’nin etanol içermesinden dolayı nöraksial (intratekal veya epidural) yolla alımı kontrendikedir.