KLACID IV 500 mg 1 enjektabl flakon Yan Etkileri

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klacid yan etkileri, Klacid etkileri, Klacid zararları, Klacid belirtileri, Klacid uyarılar, Klacid önlemler, Klacid kilo aldırırmı, Klacid zayıflatırmı, Klacid zehirlenmesi, Klacid cinsellik, Klacid sorunlar, Klacid uykusuzluk, Klacid bağımlılık, Klacid bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi KLACID IV’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa Klacid’i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Ciddi deri reaksiyonları şeklinde, şiddetli alerjik reaksiyonlar bildirilmiştir.
  • - Kanda Eozinofil (bir tür alerji hücresi) sayısında artış ve genel belirtilerin eşlik ettiği ilaç reaksiyonları,

  • İskelet kası yıkımı
  • Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

    Eğer bunlardan sizde mevcut ise, sizin Klacid ’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdaheleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

    Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

    Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Deri ve/veya gözlerde sararma (sarılık); bu bir karaciğer bozukluğu belirtisi olabilir;
  • Laboratuar incelemelerinde tekil vakalar halinde, serum kreatinin değerinde artışlar,
  • Endişe ve tedirginlik hali, baş dönmesi, merkez sinir sistemi ve içkulak kaynaklı baş dönmesi, uykusuzluk, kötü rüyalar, depresyon, kulak çınlaması, zihin karmaşası, çevreye uyumsuzluk, sanrılar, psikoz ve kendinden farklılaşma şeklinde ve geçici nitelikte merkezi sinir sistemi yan etkileri rapor edilmiştir;
  • Tedavinin kesilmesiyle düzelen işitme kaybı;
  • Genellikle tat alma bozukluğu ile birlikte koku alma duyusunda değişiklik;
  • Bazıları tedavi altındaki diyabetik hastalarda görülmek üzere, nadiren kan şekerinde düşme (hipoglisemi);
  • Akyuvarlar ve alyuvarlarda azalma;
  • Dil iltihabı, ağız iltihabı, ağızda pamukçuk ve dil renginde değişim, diş renginde bozulma;
  • Kalp atışlarında ritm bozukluğu
  • Kas ağrısı
  • Klaritromisin kullanımıyla aynı zamana rastlayan interstisyel nefrit (bir çeşit böbrek iltihabı) raporları bulunmaktadır;
  • - Klaritromisin ve kolşisin birlikte kullanıldığında, özellikle yaşlılarda olmak üzere ve bazıları böbrek yetmezliği olan hastalarda ortaya çıkan kolşisin zehirlenmesi bildirimleri vardır. Bu hastaların bazılarında ölümler bildirilmiştir.

    Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahele gerekebilir.

    Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

    Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

    Klaritromisinin toplardamar içinden uygulanması ile ilgili olarak enfüzyona bağlı en sık rastlanan yan etkiler enjeksiyon yerininin inflamasyonu, aşırı hassasiyet, toplardamar iltihabı ve ağrıdır. Enfüzyona bağlı olmayan en sık rastlanan yan etki ise tat değişikliğidir.

    Bunlar Klacid’in hafif yan etkileridir.

    Bağışıklık sistemi bozulmuş hastalardaki yan etkiler: Mikobakteriyel enfeksiyonlar için uzun süre yüksek doz klaritromisin ile tedavi edilen bağışıklık sistemi bozuk hastalarda, olasılıkla klaritromisin uygulamasıyla ilişkili yan etkileri, birlikte seyreden AIDS (HIV) hastalığının veya diğer hastalıkların altta yatan belirtilerinden ayırt etmek genellikle zordur.

    Erişkin hastalarda günlük toplam 1000 mg klaritromisin dozlarıyla tedavi edilen hastalar tarafından en sık bildirilen yan etkiler, bulantı, kusma, tat bozukluğu, karın ağrısı, ishal, döküntü, bağırsaklarda gaz, baş ağrısı, kabızlık, işitme bozukluğu ve karaciğer enzimlerinde yükselmelerdir. Seyrek rastlanan diğer olaylar nefes alıp vermede güçlük, uykusuzluk ve ağız kuruluğudur. Bu hastalarda ayrıca, akyuvarlar ile kan pulcuklarında azalma da görülebilir.

    Yan etkilerin raporlanması

    Mide bulantısı, dispepsi, baş ağrısı, tad duyusunun bozulması ve karın ağrısı gibi yan etkiler görülebilir.