ROACCUTANE 20 mg 30 kapsül Gebelik

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Roaccutane gebelik kategorisi X'dir. Roaccutane hamilelik kategorisi, Roaccutane gebelik kategorisi, Roaccutane emzirme, Roaccutane anne sütüne geçer mi, Roaccutane laktasyon, Roaccutane hamilelerde kullanımı, Roaccutane ve bebek, Roaccutane kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Roaccutane; şiddetli akne formlarının (nodülo-kistik formlar) ve diğer tedavilere yanıt vermeyen aknenin tedavisinde kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Dermatolojik İlaçlar > Akne İlaçları > Sistemik Akne İlaçları > Sivilce İlaçları > Isotretinoin

ATC Kodu

D10BA01

Etkin Madde

İzotretinoin 20 mg

Barkodu

8699505191287

Geri Ödeme Kodu

A06825

Satış Fiyatı

62.2 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

9

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Akne

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF7A

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ACA

Eşd. ilaç grubu

E393B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

İlaç Formu

Jel

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik, ROACCUTANE ile tedavide mutlak kontrendikasyondur. Eğer bul uyanlara rağmen, ROACCUTANE ile tedavi sırasında veya takip eden 1 ay I içerisinde gebelik meydana gelirse, fetusun çok şiddetli ve ciddi malformasyon | riski bulunmaktadır. 1

Genel tavsiye
Gebelik kategorisi: X

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Kısırlık geçmişi nedeniyle normalde kontraseptif önlem almayan kadın hastalar dahil tüm kadınlara aşağıdaki önerilere göre ROACCUTANE tedavisi sırasmda bu tip önlemler alması uyarısında bulunulmalıdır.

Gebelik dönemi

ROACCUTANE tedavisiyle ilişkili olarak önemli fetal malformasyonlar bildirilmiştir: Merkezi sinir sistemi anormallikleri (Hidrosefali, serebellar malformasyonlar/anormallikler, mikrosefali), yüzde dismorfi, yarık dudak, dış kulakta anormallikler (dış kulak yokluğu, dış işitme kanallarının küçük olması veya yokluğu), göz anormallikleri (mikroftalmi), kardiyovasküler anormallikler (fallot tetralojisi, büyük damarların transpozisyonu, septal defekt gibi konotrunkal malformasyonlar), timus bezi anormallikleri ve paratiroid bezi anormallikleri. Ayrıca spontan düşük riski de büyüktür. ROACCUTANE ile tedavi edilen bayan hastada gebelik meydana gelirse, tedavi durdurulmalı ve hasta değerlendirme ve tavsiye için teratolojide uzman veya deneyimli bir hekime yönlendirilmelidir.

Laktasyon dönemi

ROACCUTANE yüksek derecede lipofılik olduğundan ilacın anne sütüne geçme olasılığı fazladır. Advers etki potansiyeli taşıdığından emziren annelerde ROACCUTANE kullanımı kontrendikedir.

Üreme yeteneği (fertilite)