LASOTAB 15 mg 30 mikropellet kapsül Dozu
Vitalis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Lasotab dozu, Lasotab dozaj, Lasotab doz aşımı, Lasotab uygulama, Lasotab kullanım şekli, Lasotab kullanımı, Lasotab kullanım süresi, Lasotab açmı tokmu, Lasotab nedir, Lasotab ne için kullanılır, Lasotab nasıl kullanılır, Lasotab faydaları, Lasotab etkileri, Lasotab günde kaç kez, Lasotab sabah mı akşam mı, Lasotab fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde lansoprazolün rnutad dozları aşağıdadır:
Duodenal ülser: Önerilen oral doz 2 hafta süreyle günde 1 kez 30 mg’dır. Yeterli tedavi olmaması durumunda bu dozda 2 hafta daha kullanılır. İdame tedavisi ise günde 1 kez 15 mg’dır.
Duodenal ülser rekurrensi riskini azaltmak için H.pylori
eradikasyonu: Üçlü tedavi rejiminde; 7 gün süreyle günde 2 kez (12 saat arayla) 30 mg lansoprazol, 1 g amoksisilin ve 500 mg klaritromisin birlikte uygulanır. İkili tedavi rejiminde ise; 14 gün süreyle günde 3 kez (8 saat arayla) 30 mg lansoprazol ile 1 g amoksisilin birlikte uygulanır.
Gastrik ülser: Önerilen oral doz
4 haftaya kadar günde
1 kez
30 mg’dır. Bu süre içinde tedavi olmazsa aynı dozda
4 hafta daha kullanılabilir.
NSAİ
ilaçlarla ilişkili gastrik ülser: Önerilen oral doz 4 hafta süreyle günde 1 kez 30 mg’dır. Yeterli tedavi olmaması durumunda 4 hafta daha kullanılır. Risk altındaki hastalarda veya iyileşmeyen ülserlerde daha uzun süre kullanılabilir.
Gastroözofageal reflü hastalığı ve eroziv özofajitin kısa süreli tedavileri: Önerilen oral doz günde 1 kez 15 mg ya da 30 mg’dır. Lansoprazol etkisini kısa sürede gösterir. Önerilen günde 1 kez 30 mg oral uygulama 4 hafta içinde etkisini göstermez ise başka tetkikler önerilir.
Eroziv özofajitte önerilen oral doz 8 haftaya kadar, günde 1 kez 30 mg’dır. 8 haftalık tedaviye cevap vermeyen hastalarda (%5-10) 8 haftalık ek bir tedavi daha uygulanabilir. İdame tedavisi ise günde 1 kez 15 mg’dır.
Zollinger-Ellison sendromunun da dahil olduğu patolojik hipersekresyon durumları:
Önerilen oral başlangıç dozu günde 1 kez 60 mg’dır. Doz ve tedavi süresi hastanın ihtiyacına göre belirlenmelidir. Günde 2 kez 90 mg’a kadar uygulama yapılan hastalar vardır.
120 mg’dan daha yüksek olan günlük dozlar bölünerek uygulanmalıdır. Aralık vermeden dört yıl süre ile lansoprazol kullanan hastalar bildirilmiştir.
Uygulama şekli:
Lansoprazol yemeklerden önce oral olarak alınmalıdır. Kahvaltıdan önce alınması idealdir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek yetmezliği:
Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlanması gerekmez.
Karaciğer yetmezliği:
Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz düşürülmeli veya doz aralığı açılmalıdır.
Geriyatrik popUlasyon:
Yaşlılarda klerensin azalması nedeniyle doz ayarlaması gerekebilir. Klinik zorunluluk yoksa günlük 30 mg dozun aşılmaması gerekir.
Doz aşımı ve tedavisi
Lansoprazolün fare (vücut yüzey alanına göre insanlara önerilen maksimum dozun 1300 katı) ve sıçanlara (vücut yüzey alanına göre insanlara önerilen maksimum dozun 675.7 katı) 5000 mg/kg’a kadar uygulanması ile ölüm veya herhangi bir klinik bulguya rastlanmamıştır.
Lansoprazol, hemodiyaliz ile dolaşımdan uzaklaştınlamamaktadır. 600 mg lansoprazol kullandığı bildirilen bir vakada semptomatik ve destekleyicidir.
Lasotab ile ilgili diğer bilgiler
- Lasotab Genel
- Lasotab Fiyat
- Lasotab Prospektüs
- Lasotab Kullananlar
- Lasotab Nedir
- Lasotab Kullanımı
- Lasotab Yan Etkileri
- Lasotab Etkileşimi
- Lasotab Gebelik
- Lasotab Saklanması
- Lasotab Muadili
- Lasotab Uyarılar
- Lasotab Endikasyon
- Lasotab Kontrendikasyon
- Lasotab İçeriği
- Dozu
- Lasotab Zararları
- Lasotab Formu
- Lasotab Farmakolojik Özellikler
- Lasotab Farmasötik Özellikler
- Lasotab Ruhsat Bilgileri