LEKARNITIN 1 G/5 ml IV enjeksiyonluk çözelti içeren 5 ampül Zararları

Pharmada Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lekarnitin zararları, Lekarnitin önlemler, Lekarnitin riskler, Lekarnitin uyarılar, Lekarnitin yan etkisi, Lekarnitin istenmeyen etkiler, Lekarnitin cinsel, Lekarnitin etkileri, Lekarnitin tedavi dozu, Lekarnitin aç mı tok mu, Lekarnitin hamilelik, Lekarnitin emzirme, Lekarnitin alkol, Lekarnitin kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Her türlü kaynaktan alınan istenmeyen etkiler, MedDRA sistem organ sınıfına göre aşağıdaki tabloda listelenmektedir. Her bir sistem organ sınıfında, advers ilaç reaksiyonları sıklıklarınagöre sınıflandırılmıştır. Her sıklık derecesi grubunda advers ilaç reaksiyonları azalan ciddiyetkriterine göre sınıflandırılmaktadır. Ayrıca, her bir advers ilaç reaksiyonu için karşılık gelensıklık kategorisi aşağıdaki sınıflandırmaya dayanmaktadır.(CIOMS III): Çok yaygın (> 1/10);yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (> 1/1.000 ila < 1/100); seyrek (> 1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (< 1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Sinir sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Nöbet (daha önce mevcut nöbet hikayesi olanlarda, nöbet sıklık ve şiddetinde artma görülebilir)

Gastrointestin al hastalıklar

Çok seyrek: Bulantı, kusma, ishal, abdominal kramp

Kas-iskelet hastalıkları

Bilinmiyor: Hafif miyasteni semptomları (üremili hastalarda)

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Çok seyrek: Vücut kokusu

Araştırmalar

Çok seyrek: INR (Uluslararası Normalleştirilmiş Oran) Artışı*

*Eş zamanlı olarak L-kamitin ve kumarin grubu ilaçlarla (asenokumarol ve varfarin) tedavi edilen hastalarda INR(Uluslar arası Normalleştirilmiş Oran)’de çok seyrek olarak artış olduğubildirilmiştir (“4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri” ve “4.5. Diğer tıbbi ürünler ileetkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri” bölümlerine bakınız).

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir. (www.titck. gov.tr; e-posta: tufam@titck.gov.tr; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)