ATAXIL 300 mg/50 ml IV inf.için kon.çöz.içeren flakon Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Trisequens gebelik kategorisi D'dir. Trisequens hamilelik kategorisi, Trisequens gebelik kategorisi, Trisequens emzirme, Trisequens anne sütüne geçer mi, Trisequens laktasyon, Trisequens hamilelerde kullanımı, Trisequens ve bebek, Trisequens kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları > Cinsiyet Hormonları ve Genital Sistem > Progestogen Estrogen Kombinasyonları > Progestojenler ve Östrojenler, Sıralı Hazırlıkları > Noretindron ve Östrojen

ATC Kodu

G03FB05

Etkin Madde

Estradiol Hemihidrat 2 mg , Noretisteron asetat 1 mg

Barkodu

8699676090297

Geri Ödeme Kodu

A08064

Satış Fiyatı

13.56 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

2

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Menopoz , Vajinal Atrofi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFHY

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FQC

Eşd. ilaç grubu

E275D

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Seksüel olarak aktif fertil kadın ve erkek hastalar tedavi sırasında, erkekler tedaviden sonra en az 6 ay, kadınlar ise tedaviden sonra en az bir ay süreyle etkin gebelik önleyici yöntemler kullanmalıdır. Hormon reseptör pozitif tümörlü hastalarda hormonal doğum kontrol yöntemleri kontrendikedir.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda yapılan yeterli ve iyi kontrollü çalışma yoktur. Paklitaksel gebelik ve /veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkilere sahip olabilir. ATAXİL mutlaka gerekli olmadıkça gebelikte kullanılmamalıdır.

Paklitaksel, gebelik sırasında kullanılırsa veya hasta bu ilacı alırken gebe kalırsa, fetusa yönelik olası riskler konusunda hasta bilgilendirilmelidir.

Laktasyon dönemi

Paklitakselin insan sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çabşmalar paklitakselin sütle atıldığını göstermektedir. Etkin maddenin süt ile atılımına yönelik fızikokimyasal ve eldeki farmakodinamik,/toksikolojik veriler nedeniyle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. ATAXİL, emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite: