TAMOL PLUS 250 mg/5 ml 150 ml süspansiyon Gebelik

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diazem gebelik kategorisi B'dir. Diazem hamilelik kategorisi, Diazem gebelik kategorisi, Diazem emzirme, Diazem anne sütüne geçer mi, Diazem laktasyon, Diazem hamilelerde kullanımı, Diazem ve bebek, Diazem kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Diazem; -Athetosisde, -Akut alkol yoksunluğunda ortaya çıkan ajitasyon, tremor, delirium tremens ve halüsinasyonlarda, -Nörotik anksiyetenin (bunaltının) kısa süreli semptomatik tedavisinde, -İskelet kaslarının lokal patolojiye bağlı refleks spazmlarında, -Stiff-man sendromunda, -Yukarı motor nöronlara bağlı spastisitelerde (serebral felç ve paraplejiler), -Familial, senil ve esansiyel tremorlarda kıullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Psikoleptikler (Psikolojik İlaçlar) > Psikoleptikler (Psikolojik İlaçlar) > Diazepam > Benzodiazepin Türevleri > Diazepam

ATC Kodu

N05BA01

Etkin Madde

Diazepam 2 mg

Barkodu

8699516703639

Geri Ödeme Kodu

A09720

Satış Fiyatı

6.01 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

97

Alternatif İlaç Sayısı

5

Sağlık Konuları

Kronik Ağrı , Yüksek Ateş

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFIA

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

DGK

Eşd. ilaç grubu

E187D

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Süspansiyon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Parasetamol için, gebeliklerde mamz kalmaya ilişkin yeterli klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fötal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu gö stermemektedir.

Yine de çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

TAMOL PLUS’ın gebelikte kullanım güvenliliği belirlenmemiştir. Parasetamol plasentadan geçer ve matemal konsantrasyona benzer bir fötal konsantrasyona ulaşır. Bununla beraber, parasetamolün terapötik dozlannın kısa süreli olarak anne tarafından alınması insanda teraojenik etkilerle ilişkili bulunmamıştır.

Laktasyon dönemi

Parasetamol anne sütüne geçer (650 mg oral dozun %1’inden daha azı). Ancak, emziren anne tarafından terapötik dozlarda kullanılmasının bebekte bir risk oluşturması beklenmez.

Üreme yeteneği/ Fertilite