LEVESTO 1000 mg 50 film tablet Uyarılar

NobelFarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Levesto uyarılar, Levesto zararları, Levesto önlemler, Levesto riskler, Levesto yan etkisi, Levesto alerji, Levesto alkol, Levesto hamileler, Levesto emzirme, Levesto araç kullanımı, Levesto fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Mevcut klinik deneyime uygun olan öneri, LEVESTO tedavisinin kademeli bir doz azaltımı ile sonlandırılmasıdır (örneğin; yetişkinlerde 2-4 haftada bir 2x 500 mg/gün azaltarak, 50 kg’m altındaki çocuklar ve adolesanlarda 2 haftada bir 2x10 mg/kg/gün’ü geçmemek şartıyla azaltarak).

Çocuklarla ilgili mevcut veriler, ergenlik ve büyümeye etkisinin olmadığını göstermektedir.
Bununla birlikte çocuklarda öğrenme, zeka, büyüme, endokrin fonksiyonu, ergenlik ve çocuk sahibi olma potansiyeli üzerindeki uzun süreli etkileri bilinmemektedir.

Parsiyel başlangıçlı nöbetleri olan levetirasetam tedavisindeki erişkin ve çocuk hastaların (4- 16 yaş) %14’ünde, epilepsi nöbeti sıklığında %25’in üzerinde artış bildirilirken bu artış plasebo alan yetişkin ve çocuk hastaların sırası ile %26 ve %21’inde bildirilmiştir.

LEVESTO, idiyopatik jeneralize epilepsili adolesanlarda ve erişkinlerde, primer jeneralize tonik-klonik nöbetlerin tedavisinde kullanıldığında, absans (kaybolma) sıklığı üzerine etkisi bulunmamıştır.

bölümünde yer alan

Anti-epileptik ajanlar (levetirasetam dahil) ile tedavi edilen hastalarda, intihar, intihar girişimi, intihar düşünceleri ve davranışları bildirilmiştir. Anti-epileptik ilaçlarla yapılan randomize plasebo kontrollü çalışmaların meta analizi sonucu, intihar düşünceleri ve davranışları riskinin az oranda arttığı gösterilmiştir. Bu riskin etki mekanizması bilinmemektedir.

Bu nedenle hastalar, depresyon belirtileri, intihar düşünceleri ve davranışları açısından izlenmelidir. Bu hastalarda uygun tedavi tercih edilmelidir. Depresyon belirtileri, intihar düşüncesi ve davranışı ortaya çıktığında hasta ve hasta yakınının tıbbi destek alması önerilmelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkisine yönelik bir çalışma yapılmamıştır. Bu nedenle, kişiden kişiye değişen hassasiyete bağlı olarak tedavinin başlangıcında veya doz artışlarında, uyuklama hali veya diğer santral sinir sistemi ile ilişkili semptomlar görülebilir. Bundan dolayı bu tür görevleri yapacak kişilerin, araç sürücülerinin ve makina operatörlerinin dikkatli olması önerilir. Bu tür aktiviteleri gerçekleştirilecek hastaların becerilerinin etkilenmediği saptanıncaya dek araç veya makine kullanması önerilmemektedir.