LEVONAT 750 mg 7 film tablet Gebelik
Atabay Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Levonat gebelik kategorisi C'dir. Levonat hamilelik kategorisi, Levonat gebelik kategorisi, Levonat emzirme, Levonat anne sütüne geçer mi, Levonat laktasyon, Levonat hamilelerde kullanımı, Levonat ve bebek, Levonat kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Gebelik kategorisi: C
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
LEVONAT’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Tedavi süresince etkin doğum kontrol yöntemlerinin kullanılması önerilir.
Gebelik dönemi
LEVONAT hamilelikte sadece anneye sağlaması beklenen yarar fetusta neden olabileceği olası zararlardan daha fazla ise kullanılmalıdır.
Laktasyon dönemi
LEVONAT anne sütünde ölçülmemiştir. Ofloksasinle ilgili verilere dayanarak LEVONAT’ın de anne sütüne geçebileceği öngörülebilir. Ciddi potansiyel yan etkiler nedeniyle emziren annelerde emzirmenin mi yoksa ilacın mı kesileceğine karar verilmelidir.
Üreme yeteneği/Fertilite
LEVONAT’ın fertilite, embriyotoksisite ve peri / post natal fonksiyonlar üzerine olan toksisite potansiyeli, oral uygulama ile sıçanlar üzerinde, ayrıca tavşanlar üzerinde de embriyotoksisite potansiyeli ile ilgili çalışmalar yapılmıştır.
LEVONAT’un fertilite üzerine bir etkisi görülmemiştir. Fetus üzerinde intrauterin gelişme geriliği gözlenmiştir. Teratojenik etki ise görülmemiştir.
Levonat ile ilgili diğer bilgiler
- Levonat Genel
- Levonat Fiyat
- Levonat Prospektüs
- Levonat Kullananlar
- Levonat Nedir
- Levonat Kullanımı
- Levonat Yan Etkileri
- Levonat Etkileşimi
- Gebelik
- Levonat Saklanması
- Levonat Muadili
- Levonat Uyarılar
- Levonat Endikasyon
- Levonat Kontrendikasyon
- Levonat İçeriği
- Levonat Dozu
- Levonat Zararları
- Levonat Formu
- Levonat Farmakolojik Özellikler
- Levonat Farmasötik Özellikler
- Levonat Ruhsat Bilgileri