LEVRAL 1000 mg 50 efervesan tablet Zararları
Mentis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Levral zararları, Levral önlemler, Levral riskler, Levral uyarılar, Levral yan etkisi, Levral istenmeyen etkiler, Levral cinsel, Levral etkileri, Levral tedavi dozu, Levral aç mı tok mu, Levral hamilelik, Levral emzirme, Levral alkol, Levral kullanımı bilgilerini içerir.
İstenmeyen etkiler
Parsiyel başlangıçlı nöbetlerin görüldüğü erişkin hastalarda levetirasetam oral formülasyonlan ile yürütülen klinik çalışmalardan toplanan güvenlilik verilerine göre; levetirasetam grubunda hastaların %46.4unde; plasebo grubunda ise hastaların %42.2’sinde istenmeyen etkiler gözlenmiştir. Ciddi istenmeyen etkiler, levetirasetam gruplarında hastaların %2.4’ünde, plasebo gruplarında hastaların %2’sinde görülmüştür. En sık bildirilen istenmeyen etkiler; somnolans, asteni ve sersemlik hissidir. Toplu güvenlilik analizinde, acık bir doz-yanıt ilişkisi bulunmamıştır ve santral sinir sistemine bağlı istenmeyen etkilerin görülme sıklığı ve şiddeti zaman içinde azalmaktadır.
Monoterapi çalışmasında, hastaların %49.8’inde ilaca bağlı en az bir istenmeyen etki görülmüştür. En sık bildirilen istenmeyen etkiler, halsizlik ve somnolans’dır.
Parsiyel başlangıçlı nöbetlerin görüldüğü pediyatrik hastalarda (4 ila 16 yaş) yapılan bir çalışmada, levetirasetam ya da plasebo uygulanan pediyatrik hastalarda istenmeyen etki görülme sıklığının sırasıyla, %55.4 ve %40.2; ciddi istenmeyen etki görülme sıklığının ise, sırasıyla, levetirasetam ile %0.0 ve plasebo ile %1.0 olduğu gösterilmiştir. Pediyatrik popülasyonda en sık bildirilen istenmeyen etkiler; somnolans, düşmanca davranış, sinirlilik, duygusal dalgalanmalar, ajitasyon, anoreksi, asteni ve bas ağnsı’dır. Pediyatrik Hastalardaki güvenlilik bulgulan, davranışsal ve psikiyatrik istenmeyen etkilerin erişkinlere oranla çocuklarda daha sık görülmesi dışında (%18.6’ya karşılık %38.6), levetirasetamın erişkinlerdeki güvenlilik profili ile uyumludur. Karşılaştırıldığında, nisbi risk çocuklarda erişkinlerdeki ne benzerdir.
Non-inferiorite dizaynlı bir çift kor, plasebo-kontrollü pediyatrik güvenlik çalışması, parsiyel başlangıçlı nöbetleri olan 4-16 yas arası çocuklarda levetirasetamın kognitif ve nörofizyolojik etkilerini değerlendirmiştir. Her bir protokol popülasyonu için, Leiter-R Dikkat ve Hafıza, Hafıza Ekranı Birleşik skorunun başlangıçtan itibaren gösterdiği değişiklik dikkate alındığında levetirasetamın plasebodan farklı olmadığı sonucuna varılmıştır. Davranışsal ve duygusal işlevler ile ilgili sonuçlar, levetirasetam ile tedavi edilen hastalarda agresif davranış üzerine bir kötüleşmeyi, valide edilmiş bir enstrümanın (CBCL-Achenbach Çocuk Davranış Kontrol Listesi) kullanıldığı standardize ve sistematik bir yol ile ölçerek göstermektedir.
Ancak uzun sureli acık etiketli takip çalışmasında levetirasetam ile tedavi edilen denekler, ortalama olarak bakıldığında, davranışsal ve duygusal işlevleri ile ilgili bir kötüye gidiş yaşamamış, özellikle agresif davranış Ölçütleri başlangıçtan daha kotu olmamıştır.
İstenmeyen etkiler Primer jeneralize tonik-klonik nöbetli idiyopatik jeneralize epilepsili çocuklar ve erişkinlerde (4¬ 65 yaş) yürütülen bir çalışmada; levetirasetam grubunda hastaların %39.2’sinde, plasebo grubunda hastaların %29.8’inde tedavi ile ilişkilendirilen istenmeyen etkiler gözlenmiştir. En sık bildirilen istenmeyen etki halsizlikti. Klinik çalışmaların (erişkinler ve çocuklar) veya ilacın pazara çıkmasının ardından kazanılan deneyimden elde edilen levetirasetam ile muhtemelen ilişkili olduğu kabul edilmiş istenmeyen etkiler ve bunların dağılımı şu şekildedir:
Çok yaygın (Sl/10), yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100), seyrek (>1/10.000 ila <1/1000), çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).
Genel Bozukluklar ve Uygulama Yeri Koşullan
Çok yaygın: Asteni / yorgunluk
Sinir sistemi bozukluklan
Çok yaygın: Somnolans
Yaygın: Amnezi, ataksi, konvülsiyon, sersemlik hissi, baş ağrısı, hiperkinezi, tremor, denge bozukluğu, dikkat dağınıklığı, hafıza yetmezliği Pazarlama sonrası deneyim: Parestezi
Psikiyatrik bozukluklar
Yaygın: Ajitasyon, depresyon, duygusal dalgalanmalar, düşmanca davranış / saldırganlık, insomni, sinirlilik / irritabilite, kişilik bozukluklan, anormal düşünceler
Pazarlama sonrası deneyim: Davranış bozukluklan, kızgınlık, anksiyete, konftizyon,
halüsinasyon, psikotik bozukluklar, intihar, intihar girişimi ve intihar düşüncesi
Gastrointestinal bozukluklar
Yaygın: Abdominal ağn, ishal, dispepsi, bulantı, kusma Pazarlama sonrası deneyim: Pankreatit
Karaciğer-safra bozukluklan
Pazarlama sonrası deneyim: Karaciğer yetmezliği, hepatit, anormal karaciğer fonksiyon testi
Metabolizma ve beslenme bozukluklan
Yaygın: Anoreksi (anoreksi riski levetirasetam topiramat ile birlikte uygulandığında daha yüksektir), kilo artışı
Pazarlama sonrası deneyim: Kilo kaybı
Kulak ve labirent bozukluklan
Yavan: Vertigo__
Göz bozukluklan
Yaygın: Çift görme, bulanık görme
İskelet-kas ve bağ dokusu bozukluklan
Yaygın: Kas ağrısı
Yaralanma, zehirlenme ve prosedür al komplikasyonlar
Yaygın: Kazaya bağlı yaralanmalar
Enfeksiyonlar
Yaygın: Enfeksiyon, nazofarenjit
Solunum, göğüs ve mediastinal bozukluklar
Yaygın: Öksürük artışı
Deri ve deri altı doku bozukluklan
Yaygın: Eritendi deri döküntüsü, ekzama, kaşıntı
Pazarlama sonrası deneyim: Alopesi, birçok vakada levetirasetam tedavisi kesildiğinde iyileşme gözlenmiştir.
Kan ve lenfatik sistem bozukluklan
Yaygın: Trombositopeni
Levral ile ilgili diğer bilgiler
- Levral Genel
- Levral Fiyat
- Levral Prospektüs
- Levral Kullananlar
- Levral Nedir
- Levral Kullanımı
- Levral Yan Etkileri
- Levral Etkileşimi
- Levral Gebelik
- Levral Saklanması
- Levral Muadili
- Levral Uyarılar
- Levral Endikasyon
- Levral Kontrendikasyon
- Levral İçeriği
- Levral Dozu
- Zararları
- Levral Formu
- Levral Farmakolojik Özellikler
- Levral Farmasötik Özellikler
- Levral Ruhsat Bilgileri