VOLEFLOK 750 mg 7 film tablet Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Serevent dozu, Serevent dozaj, Serevent doz aşımı, Serevent uygulama, Serevent kullanım şekli, Serevent kullanımı, Serevent kullanım süresi, Serevent açmı tokmu, Serevent nedir, Serevent ne için kullanılır, Serevent nasıl kullanılır, Serevent faydaları, Serevent etkileri, Serevent günde kaç kez, Serevent sabah mı akşam mı, Serevent fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

VOLEFLOK 750 mg Film tablet günde tek doz kullanılır. Enfeksiyonun tipi, şiddeti ve etken patojenin duyarlılığına göre doz ayarlaması yapılır .

Böbrek fonksiyonu normal (kreatinin klerensi >50 ml/dakika) olan hastalarda uygulama

EndikasyonGünlük dozajTedavi süresi

Uygulama şekli:

Ağızdan kullanılır. Film tabletler çiğnenmeden yeterli sıvı ile birlikte alınır. Tabletler açken ya da yemek sırasında veya yemek aralarında alınabilir. Tabletler her gün aynı saatte alınmalıdır. VOLEFLOK, emiliminin azalmasını önlemek için demir tuzları, antasidler ve sukralfat uygulamasından 2 saat önce alınmalıdır (İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ bölümüne bakınız).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer tarafından metabolize edilmediğinden ve böbrek yoluyla atıldığından karaciğer yetmezliğinde doz ayarlamasına gerek yoktur.

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği ( kreatinin klerensi < 50 ml/ dakika ) olan hastalarda uygulama

Kreatinin klerensi

Günlük dozaj

20 - 49 ml/dk.

Her 48 saatte bir 750 mg

10 - 19 ml/dk.

Başlangıç dozu 750 mg

sonra her 48 saatte bir 500 mg

Hemodiyaliz ya da

Başlangıç dozu 750 mg

Kronik ambulatuvar peritonal

sonra her 48 saatte bir 500 mg

diyaliz

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik hastalarda ve 18 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Aşırı doz kullanımında SSS belirtileri olarak konfüzyon, baş dönmesi, şuur kaybı ve konvülziyon ile gastrointestinal sistem reaksiyonları, bulantı ve mukoza erozyonu görülebilir. Spesifik bir antidotu yoktur . Bu gibi durumlarda semptomatik tedavi uygulanıp gastrik lavaj yapılmalı, mide mukozasının korunması için antiasit uygulanmalıdır. Hemodiyaliz, peritoneal diyaliz veya sürekli ambulatuvar diyaliz levofloksasinin vücuttan uzaklaştırılmasında etkili değildir .