MAKSIPORIN 500 mg IM/IV enj. toz içeren 1 flakon Uyarılar
Yavuz Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Maksiporin uyarılar, Maksiporin zararları, Maksiporin önlemler, Maksiporin riskler, Maksiporin yan etkisi, Maksiporin alerji, Maksiporin alkol, Maksiporin hamileler, Maksiporin emzirme, Maksiporin araç kullanımı, Maksiporin fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
MAKSİPORİN tedavisine başlamadan önce hastalann daha önce sefazoline, sefalosporinlere, penisilinlere ya da diğer ilaçlara karşı aşın duyarlılık reaksiyonu gösterip göstermedikleri dikkatle araştınlmalıdır. Beta-laktam antibiyotikler arasında çapraz aşın duyarlılık bulunduğundan ve penisilin alerjisi öyküsü bulunanların % 10’unda aşın duyarlılık reaksiyonu ortaya çıkabildiğinden, MAKSİPORİN penisiline duyarlı hastalara uygulanacağında dikkatli olunmalıdır. Aleıjik bir reaksiyon görülürse MAKSİPORİN tedavisi durdurulmalıdır. Ağır akut aşın duyarlılık reaksiyonlarında, adrenalin tedavisi ve oksijen, intravenöz sıvı, intravenöz antihistaminik, kortikosteroid, presör amin uygulanması ve solunum yollanmn açık tutulması dahil klinik duruma göre diğer acil tedavilerinde uygulanması gerekebilir. Uygulama öncesinde acil bir durum için tüm olanaklar hazır tutulmalı, hastalar uygulama süresince, ilacın uygulaması tamamlanıncaya kadar dikkatli gözlem altında tutulmalıdır.
Aşağıdaki hasta gruplannda dikkatli kullanılmalıdır:
- Ailevi veya kişisel bronşiyal astım, döküntü veya ürtiker öyküsü olan hastalar,
- Ağır böbrek yetmezliği olan hastalar,
- Yetersiz beslenen, parenteral beslenme uygulanan veya güçten düşmüş hastalar (bu hastalar, K vitamini eksikliği görülebileceğinden dikkatli gözlem altında tutulmalıdır),
-Yaşlı hastalar.
Sefazolin dahil, hemen hemen tüm antibiyotiklerin psödomembranöz kolite neden olabildikleri bildirilmiştir. Bu nedenle, antibakteriyel ilaç tedavisi sırasında ya da sonrasında diyare gelişen hastalarda psödomembranöz kolit olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır.
Psödomembranöz kolit saptanırsa, gerekli terapötik önlemler alınmalıdır. Hafif vakalarda, kullanılan antibiyotiğin kesilmesi genellikle yeterli olurken, orta veya şiddetli psödomembranöz vakalannda, sıvı-elektrolit tedavisi, protein suplemantasyonu ve Clostridium diffıcile’ye karşı etkili bir oral antibiyotik tedavisine başlanmalıdır.
Uzun süreli sefazolin tedavileri sırasında duyarlı olmayan organizmalarda aşın çoğalma görülebileceğinden dikkatli olunmalıdır.
Sefazolin, böbrek fonksiyonlanndaki azalma sonucunda idrar miktan azalan hastalarda daha düşük dozlarda kullanılmalıdır (Bkz. bölüm 4.2).
Diğer beta-laktam antibiyotik tedavilerinde olduğu gibi, böbrek yetmezliği olan hastalarda çok yüksek dozlarda kullanılması durumunda konvülsiyona neden olabilir (Bkz. bölüm 4.2).
Sefazolin, başta kolit olmak üzere gastrointestinal hastalık öyküsü bulunan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.
Sefalosporinler protrombin aktivitesi üzerinde bozukluğa neden olabilmektedir. Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalar, beslenme güçlüğü çeken hastalar ile uzatılmış antimikrobiyal tedavi gören hastalar ve antikoagülan tedavisi almış hastalar risk altındadır. Risk altındaki ve ekzojen vitamin K verilen hastalarda protrombin zamanı takip edilmelidir.
Sefazolinin prematüreler ve yeni doğanlarda etkinliği ve güvenilirliği henüz saptanmamıştır.
Bir aylıktan büyük bebeklerde kullanımı için (Bkz. bölüm 4.2).
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.
Maksiporin ile ilgili diğer bilgiler
- Maksiporin Genel
- Maksiporin Fiyat
- Maksiporin Prospektüs
- Maksiporin Kullananlar
- Maksiporin Nedir
- Maksiporin Kullanımı
- Maksiporin Yan Etkileri
- Maksiporin Etkileşimi
- Maksiporin Gebelik
- Maksiporin Saklanması
- Maksiporin Muadili
- Uyarılar
- Maksiporin Endikasyon
- Maksiporin Kontrendikasyon
- Maksiporin İçeriği
- Maksiporin Dozu
- Maksiporin Zararları
- Maksiporin Formu
- Maksiporin Farmakolojik Özellikler
- Maksiporin Farmasötik Özellikler
- Maksiporin Ruhsat Bilgileri