INHAFIX 25/50 mcg inhilasyon için ölçülü dozlu aerosol 120 doz Gebelik

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nitroderm gebelik kategorisi C'dir. Nitroderm hamilelik kategorisi, Nitroderm gebelik kategorisi, Nitroderm emzirme, Nitroderm anne sütüne geçer mi, Nitroderm laktasyon, Nitroderm hamilelerde kullanımı, Nitroderm ve bebek, Nitroderm kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Nitroderm TTS; - Konjestif Kalp Yetmezliği: Dijital veya diğer pozitif-inotrop ilaçlar ve diüretikler ile geleneksel tedaviye yeterli cevap vermeyen hastalarda ek tedavi olarak kullanılır. - Angina Pektoris: Tek başına veya bir beta-bloker ile ve/veya kalsiyum antagonistleri gibi diğer antianginal ilaçlar ile birlikte kullanılır. - Flebitin ve ekstravazasyonun önlenmesi: İki gün veya daha uzun sürmesi beklenen tedavilerde ve düşük dozda heparin ile tedavinin olmadığı durumlarda, intravenöz sıvı ve ilaçların venöz kanülasyonunda sekonder olarak gelişebilecek flebitin ve ekstravazasyonun profilaktik tedavisinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Gliseril Trinitrat > Kalp İlaçları > Kalp Hastalığında Kullanılan Vazodilatörler > Organik Nitratlar > Gliseril Trinitrat

ATC Kodu

C01DA02

Etkin Madde

Nitrogliserin 50 mg

Barkodu

8697936522663

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Astım

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Tek ilaç veya kombinasyon halindeki ilaçlarla hayvanlar üzerinde yapılan üreme toksisite çalışmaları, güçlü bir beta2-adrenoreseptör agonistinin ve glukokortikosteroidin aşırı sistemik maruziyet seviyelerinde beklenen fötal etkilerini açığa çıkarmıştır.

Gebelik dönemi

İlaç kullanımı ancak anneye sağlaması beklenen yararı fetusa olan olası bir riskten fazla ise düşünülmelidir.

Bu sınıftaki ilaçlarla ilgili geniş klinik deneyim, etkilerinin terapotik dozlarla ilişkili olduğuna dair bir kanıt ortaya koymamıştır. Ne salmeterol ksinafoatın ne de flutikazon propiyonatın genetik toksisite potansiyeline sahip olduğu gösterilmiştir.

Laktasyon dönemi

Salmeterol ksinafoat ve flutikazon propiyonatın gebelik ve emzirme döneminde kullanımı ile ilgili deneyimler yetersizdir. Emzirme döneminde tercihen kullanılmamalıdır.

Salmeterol süte geçer. Terapotik dozlarda inhale edilen salmeterol ve flutikazon propiyonatın plazma düzeyleri çok düşüktür ve buna bağlı olarak anne sütündeki konsantrasyonların düşük olması muhtemeldir. Bu, sütünde düşük ilaç konsantrasyonları ölçülen emziren hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarla desteklenmiştir.

Anne sütüyle beslenen yeni doğanlar/bebekler için mevcut risk göz ardı edilemez. Emzirmenin çocuk için ve tedavinin anne için faydası göz önünde bulundurularak emzirmeye veya İNHAFİX tedavisine son verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite