IMAVEC 100 mg 120 kapsül Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Amlokard gebelik kategorisi D'dir. Amlokard hamilelik kategorisi, Amlokard gebelik kategorisi, Amlokard emzirme, Amlokard anne sütüne geçer mi, Amlokard laktasyon, Amlokard hamilelerde kullanımı, Amlokard ve bebek, Amlokard kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Amlokard; Amlodipin içeren bir ilaçtır. Amlodipin yüksek tansiyonun (hipertansiyonun) tedavisinde kullanılır ve hastaların çoğunda tek başına kullanılabilir. Tek bir antihipertansif ajanla yeterince kontrol altına alınamayan hastalarda, Amlodipin'in tedaviye ilave edilmesi fayda sağlayabilir. Amlodipin tiazid diüretikler, beta blokerler veya ACE inhibitörleriyle kombine kullanılmıştır. Amlodipin hem kronik stenoza bağlı (stabil angina) hem de koroner vazospazm veya vazokonstriksiyona bağlı (prinzmetal veya varyant angina) angina pectoris tedavisinde endikedir.Amlodipin, klinik tablonun muhtemel bir vazospastik, vazokonstriktif bir komponentin varlığını düşündürdüğü ve her ikisinde kanıtlanmadığı durumlarda kullanılabilir.

İlaç Sınıfı

Amlodipin > Kalsiyum Kanal Blokerleri > Seçici kalsiyum kanal blokerleri > Dihidropiridin Türevleri > Amlodipin

ATC Kodu

C08CA01

Etkin Madde

Amlodipin 10 mg

Barkodu

8699536010236

Geri Ödeme Kodu

A00677

Satış Fiyatı

3.53 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

103

Alternatif İlaç Sayısı

64

Sağlık Konuları

Yüksek Tansiyon , Anjina

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF5P

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ACA

Eşd. ilaç grubu

E454A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi, D’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeline sahip kadınlara tedavi sırasında etkin bir doğum kontrol yöntemi kullanmaları önerilmelidir. İMAVEC, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda imatinib kullanımına ilişkin yeterli veri bulunmamakla birlikte hayvanlarda yapılan çalışmalarda reproduktif toksisite gözlenmiştir.

İMAVEC kesinlikle gerekli olmadıkça gebelikte kullanılmamalıdır. İMAVEC’in gebelikte kullanılması durumunda hastaya fetüs üzerindeki potansiyel riskler hakkında bilgi verilmelidir.

Laktasyon dönemi

Emziren iki annede yapılan çalışmalarda hem imatinib hem de aktif metabolitnin insan sütüne geçebildiğini göstermiştir. Bir hastada süt-plazma oranı incelenmiş ve bu oranın imatinib için 0,5, metaboliti için ise 0,9 olduğu belirlenmiştir. İmatinib ve metabolitinin konsantrasyonu ve bebeğin günlük maksimum süt alımı göz önünde bulundurulduğunda toplam maraziyetin düşük olması (terapötik dozun yaklaşık %10’u) beklenmektedir. Bununla birlikte düşük dozda maruziyetin bebek üzerindeki etkileri bilinmediğinden İMAVEC tedavisi sırasında em/irilmem elidir.

Üreme yeteneği / Fertilite: