CRESTOR 40 mg 28 film tablet Gebelik
Mentis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Virmol gebelik kategorisi X'dir. Virmol hamilelik kategorisi, Virmol gebelik kategorisi, Virmol emzirme, Virmol anne sütüne geçer mi, Virmol laktasyon, Virmol hamilelerde kullanımı, Virmol ve bebek, Virmol kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye
Gebelik kategorisi B’dir.
Bu kategorideki ilaçlar hayvan deneyleri ve gebelerde yapılan kontrollü çapraz çalışmalarda risk olasılığı doğrulanmamış ilaçlardır.
Gebelik dönemi
Hayvanlarda yürütülen çalışmalarda famsiklovir veya pensiklovir ile embriyotoksik veya teratojenik etki görülmemişse de insanlarda gebelik döneminde famsiklovir kullanımının güvenilirliği tespit edilmemiştir. Bu nedenle, VIRMOL gebe kadınlarda ancak tedavinin potansiyel faydalarının olası risklerinden çok daha üstün geldiği durumlarda kullanılmalıdır. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulananlarda ilacm kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.
Laktasyon dönemi
Sıçanlarda yapılan çalışmalarda, oral yoldan famsiklovir verilen laktasyon dönemindeki dişilerde anne sütüne pensiklovirin geçtiği tespit edilmiştir. İnsanlarda anne sütüne geçtiğine dair bir veri bulunmamaktadır. VIRMOL emziren annelerde ancak tedavinin potansiyel faydalarının olası risklerinden çok daha üstün geldiği durumlarda kullanılmalıdır.
Üreme yeteneği/Fertilite
Crestor ile ilgili diğer bilgiler
- Virmol Genel
- Virmol Fiyat
- Virmol Prospektüs
- Virmol Kullananlar
- Virmol Nedir
- Virmol Kullanımı
- Virmol Yan Etkileri
- Virmol Etkileşimi
- Gebelik
- Crestor Saklanması
- Crestor Muadili
- Crestor Uyarılar
- Crestor Endikasyon
- Crestor Kontrendikasyon
- Crestor İçeriği
- Crestor Dozu
- Crestor Zararları
- Crestor Formu
- Crestor Farmakolojik Özellikler
- Crestor Farmasötik Özellikler
- Crestor Ruhsat Bilgileri