TENSART 16 mg 28 tablet Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Afinitor gebelik kategorisi X'dir. Afinitor hamilelik kategorisi, Afinitor gebelik kategorisi, Afinitor emzirme, Afinitor anne sütüne geçer mi, Afinitor laktasyon, Afinitor hamilelerde kullanımı, Afinitor ve bebek, Afinitor kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Afinitor; cerrahi müdahale ile uzaklaştırma uygulanamayan, hastalıkları lokal olarak gelişmiş ya da metastaz halinde olan hastalarda, Afinitor (everolimus) tabletlerinin, ilerleme gösteren pankreas orijinli nöroendokrin tümörlerinin tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Everolimus > Antineoplastik İlaçlar (Kanser İlaçları) > Diğer Kanser İlaçları > Protein Kinaz İnhibitörleri > Everolimus

ATC Kodu

L01XE10

Etkin Madde

Everolimus 10 mg

Barkodu

8699504011487

Geri Ödeme Kodu

A12543

Satış Fiyatı

17.06 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

95

Alternatif İlaç Sayısı

4

Sağlık Konuları

Böbrek Kanseri , Pankreas Kanseri , Beyin Tümörü , Meme Kanseri

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF7U

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E239B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik kategorisi: X

Gebelik dönemi

TENSART’ m gebelikte kullanımı kontrendikedir (Bkz.Bölüm 4.3). TENSART PLUS kullanan hastalara, tedavi gördükleri doktorlan ile uygun seçeneği belirleyebilmekti için, öncesinde hamile kalma ihtimali hatırlatılmalıdır. Gebelik tespit edildiğinde TENSART PLUS’le tedavi derhal durdurulmalı ve uygun durumlarda alternatif bir tedavi başlatılmalıdır.

Renin-anjiyotensin sistemi üzerine doğrudan etki eden tıbbi ürünler, gebelikte kullanıldığında fötal ve neonatal hasara ve hatta ölüme yol açabilirler. Anjiyotensin II reseptör antagonist tedavisinin insan fetotoksisitesine (böbrek fonksiyonlarında azalma, oligohidramniyöz, kafatası kemikleşmesinde gecikme) ve neonatal toksisiteye (böbrek yetmezliği, hipotansiyon, hiperkalemi) neden olduğu bilinmektedir (Bkz. Bölüm 5.3).

Laktasyon dönemi*

Kandesartan’ın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emziren farelerde kandesartan’ın süte geçtiği gözlenmiştir. Anne sütü alan bebeklerdeki advers etki potansiyelinden dolayı TENSART kullanımının gerekli olduğu durumlarda emzirmeye son verilmelidir (Bkz. Bölüm 4.3).

Tireme veteneği/ Fertilite

Veri yoktur.