PROGESTAN 50 mg/ml IM enj. çöz. içeren 5 ampül Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mecorlong gebelik kategorisi B'dir. Mecorlong hamilelik kategorisi, Mecorlong gebelik kategorisi, Mecorlong emzirme, Mecorlong anne sütüne geçer mi, Mecorlong laktasyon, Mecorlong hamilelerde kullanımı, Mecorlong ve bebek, Mecorlong kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Mecorlong metoprolol etken maddesi içerir. Mecorlong içerisindeki metoprolol ile fiziksel ya da zihinsel çalışmalar nedeniyle oluşan stresin kalbimizdeki etkisini azaltır. Mecorlong kalp yetmezliğinde, yüksek kan basıncı ve göğüs ağrısını önlemede, düzensiz kalp ektivitesinin belirli türlerinde ve bazı çarpıntılarda kullanılır. Tüm ilaçlar gibi Mecorlong'u da doktor tavsiyesi/kontrolü ile kullanmalısınız.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Beta Bloke Edici Ajanlar > Beta Bloke Edici Ajanlar > Seçici Ajanlar > Metoprolol

ATC Kodu

C07AB02

Etkin Madde

Metoprolol Tartarat 100 mg

Barkodu

8699517030345

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

13

Alternatif İlaç Sayısı

16

Sağlık Konuları

Graves Hastalığı , Migren , Yüksek Tansiyon , Kalp Yetmezliği , Kalp Krizi , Anjina , Kalp Ritim Bozuklukları

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FMD

Eşd. ilaç grubu

E400D

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potensiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Sınırlı sayıda gebelikte maruz kalma olgularına ilişkin veriler, PROGESTAN’ın gebelik üzerinde ya da fetusun/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir. Bugüne kadar herhangi önemli bir epidemiyolojik veri elde edilmemiştir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebe kadınlarda yeterli ve iyi kontrol edilmiş çalışma bulunmamaktadır. Hastalar progesterol tedavisi sırasında gebe kalırsa veya gebe kalmaya niyetleri varsa doktorlarına bildirmeleri konusunda uyarılmalıdır.

Gebelik dönemi

Deney hayvanlarındaki üreme ile ilgili incelemeler, ilacın fötotoksik etkisinin bulunmadığını göstermiştir. Progesteron kullanan kadınlarda yapılan çeşitli çalışmalarda fötal malformasyonda herhangi bir artış gösterilememiştir. Ancak insanlardaki çalışmalar zararlı bir etkinin ortaya çıkma ihtimalini tamamen ortadan kaldırmadığından ilaç hamilelik esnasında sadece gerçekten gerekli görüldüğünde kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Progesteron anne sütü ile atılmaktadır. Bu nedenle emzirmenim durdurulup durdurulmayacağına ya da PROGESTAN tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına karar verilmelidir.

Üreme yeteneği /Fertilite