MOKSEFEN 400 mg 7 film tablet Dozu
İlko Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Moksefen dozu, Moksefen dozaj, Moksefen doz aşımı, Moksefen uygulama, Moksefen kullanım şekli, Moksefen kullanımı, Moksefen kullanım süresi, Moksefen açmı tokmu, Moksefen nedir, Moksefen ne için kullanılır, Moksefen nasıl kullanılır, Moksefen faydaları, Moksefen etkileri, Moksefen günde kaç kez, Moksefen sabah mı akşam mı, Moksefen fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Erişkinler:
Pozoloji:
MOKSEFEN için önerilen doz, tüm endikasyonlar için günde bir kez 400 mg’dır (1 film kaplı tablet) ve bu doz aşılmamalıdır.
Uygulama sıklığı ve süresi:
Tedavinin süresi, endikasyonun şiddetine ya da klinik yanıta göre belirlenmelidir. Üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisi için aşağıdaki genel öneriler yapılmaktadır:
Bronşit: Kronik bronşitin akut alevlenmesi, 5 gün Pnömoni: Toplumdan edinilmiş pnömoni, 10 gün Sinüzit: Akut sinüzit, 7 gün
Komplike olmayan deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: 7 gün
Komplike deri ve yumuşak doku enfeksiyonlannda ardışık tedavi süresi (intravenöz uygulamayı takiben oral uygulama): 7-21 gün
Komplike olmayan pelvik inflamatuvar hastalık: 14 gün
Komplike intraabdominal enfeksiyonlarda ardışık tedavi (intravenöz uygulamayı takiben oral uygulama): 5-14 gün
Tedavi edilmekte olan endikasyon için tedavi süresi aşılmamalıdır. Moksifloksasin klinik çalışmalarda (komplike deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında) 21 güne varan tedavi süresince araştırılmıştır.
Uygulama şekli
Film kaplı tablet yeterli miktarda sıvı ile bütün olarak yutulmalıdır ve yemeklerden bağımsız olarak alınabilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek / karaciğer yetmezliği:
Böbrek bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klerensi <30 mL/dakika/1.73m2 dahil) ve hemodiyaliz ve sürekli ayaktan periton diyalizi gibi kronik diyaliz hastalarında doz ayarlaması gerekmemektedir.
Geriatrik popülasyon:
Yaşlılar için doz ayarlaması gerekmemektedir.
Diğer:
Doz aşımı ve tedavisi
Doz aşımına ilişkin yalnızca sınırlı veri mevcuttur. Sağlıklı gönüllülere, herhangi bir anlamlı istenmeyen etki görülmeksizin, 10 gün süreyle 1200 mg’a varan tek dozlar ve 600 mg’lık tekrarlı moksifloksasin dozları uygulanmıştır. Doz aşımı durumunda, EKG ölçümleriyle birlikte, hastanın klinik durumunun gerektirdiği uygun destekleyici tedavinin uygulanması önerilmektedir. Doz aşımı durumunda, oral uygulamadan hemen sonra aktif kömür uygulanması, sistemik ilaç temasının daha fazla artmasını önler.
Moksefen ile ilgili diğer bilgiler
- Moksefen Genel
- Moksefen Fiyat
- Moksefen Prospektüs
- Moksefen Kullananlar
- Moksefen Nedir
- Moksefen Kullanımı
- Moksefen Yan Etkileri
- Moksefen Etkileşimi
- Moksefen Gebelik
- Moksefen Saklanması
- Moksefen Muadili
- Moksefen Uyarılar
- Moksefen Endikasyon
- Moksefen Kontrendikasyon
- Moksefen İçeriği
- Dozu
- Moksefen Zararları
- Moksefen Formu
- Moksefen Farmakolojik Özellikler
- Moksefen Farmasötik Özellikler
- Moksefen Ruhsat Bilgileri