MOVERDIN 5 mg 100 tablet {8699579010156} Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Moverdin dozu, Moverdin dozaj, Moverdin doz aşımı, Moverdin uygulama, Moverdin kullanım şekli, Moverdin kullanımı, Moverdin kullanım süresi, Moverdin açmı tokmu, Moverdin nedir, Moverdin ne için kullanılır, Moverdin nasıl kullanılır, Moverdin faydaları, Moverdin etkileri, Moverdin günde kaç kez, Moverdin sabah mı akşam mı, Moverdin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

MOVERDİN’in günlük dozu 10 mg olup ya tek başına ya da levodopaya veya levodopa/periferal dekarboksilaz inhibitörüne ilave tedavi olarak kullanılır. MOVERDİN, ya sabahlan tek dozolarak 5 mg’lık 2 tablet ya da kahvaltı ve öğle yemeği ile birlikte ikiye bölünmüş doz olarak 5mg’lık bir tablet şeklinde alınır. MOVERDİN levodopa tedavisine ekleneceği zaman, levodopadozu yaklaşık olarak % 10-30 oramnda azaltılabilir. Levodopa dozu her 3-4 günde bir %10oranında kademeli olarak azaltılmalıdır.

Uygulama şekli:

Ağızdan alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda MOVERDİN için doz ayarlaması gerekmemektedir, ancak ağır karaciğer veya böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatlikullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

MOVERDİN’in içeriğindeki selejilinin pediyatrik popülasyonda kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

MOVERDİN’in içeriğindeki selejilinin geriyatrik popülasyonda özel kullanımı bulunmamaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

Selejilin hızlı bir şekilde metabolize olur ve metabolitleri hızlı bir şekilde atılır. Doz aşımından şüphelenilen hastalar 24-48 saat boyunca gözetim altında tutulmalıdır.

Hiçbir doz aşımı vakası bulunmamaktadır. Selejilin ile seçici MAO-B inhibisyonu sadece Parkinson hastalığı tedavisinde önerilen dozlar (5-10 mg/gün) ile elde edilir. Bununla birlikteselejilin kullanımı sırasında elde edilen deneyimlere bakıldığında, selejilinin 600 mg/gün dozunamaruz kalan bazı bireylerde ağır hipotansiyon ve psikomotor ajitasyon meydana gelmiştir.

Teorik olarak bakıldığında, selejilinin yüksek dozları hem MAO-A hem de MAO-B’yi anlamlı derecede inhibe eder ve böylelikle doz aşımı ile gözlenen semptomlar, merkezi sinir sistemininve kardiyovasküler sistemin farklı bozukluklarını içeren ve 24 saat boyunca devam edebilen,seçici olmayan MAO inhibitörleri ile gözlenen semptomlara benzeyebilir. Bu semptomlar,ajitasyon, iritabilite, hiperaktivite, sersemlik, tremor, şiddetli baş ağrısı, halüsinasyon, değişkendüşük ya da yüksek kan basıncı, baş dönmesi, baygınlık, vasküler kollaps, hızlı ve düzensiznabız atımı, prekordiyal ağn, solunum depresyonu ve yetmezliği, şiddetli kas spazmları,hiperpireksi, terleme, koma ve konvülsiyonlardır. Spesifik bir antidotu bulunmamaktadır ve dozaşımında semptomatik tedavi uygulanır.