MUCAINE 200 ml süspansiyon {Turgut} Dozu
Turgut Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Mucaine dozu, Mucaine dozaj, Mucaine doz aşımı, Mucaine uygulama, Mucaine kullanım şekli, Mucaine kullanımı, Mucaine kullanım süresi, Mucaine açmı tokmu, Mucaine nedir, Mucaine ne için kullanılır, Mucaine nasıl kullanılır, Mucaine faydaları, Mucaine etkileri, Mucaine günde kaç kez, Mucaine sabah mı akşam mı, Mucaine fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji:
Önerilen doz, günde 4 defa yemeklerden 15 dakika önce ve yatarken 1-2 ölçektir (5-10 mL) . Önerilen doz aşılmamalıdır. Bu doz, semptomlar yeterince kontrol altına alındığında azaltılabilir.
Uygulama sıklığı ve süresi:
Maksimum doza iki haftadan daha uzun bir süre devam edilmemelidir.
Uygulama şekli:
Ağızdan alınır. Kullanmadan önce çalkalanmalıdır. MUCAINE®, tercihen sulandırılmadan alınmalıdır. Ancak, istenilirse süspansiyon alındıktan sonra bir yudum su içilebilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek yetmezliği:
Böbrek yetmezliği olan hastalarda alüminyum içeren antasitlerin uzun süre kullanılması, dokularda alüminyum birikmesine bağlı olarak diyaliz ensefalopatisi riskini artırır ve diyalize bağlı osteomalaziyi ağırlaştırabilir. Bu nedenle kronik diyaliz hastalarında kullanılırken dikkatli olunmalıdır.
Karaciğer yetmezliği:
Karaciğer yetmezliği olan hastalar için herhangi bir bildirim bulunmamaktadır.
Pediyatrik Popülasyon:
MUCAINE® Süspansiyon’ un çocuklarda kullanımının etkinliği ve güvenilirliği tam olarak kanıtlanmamıştır. Bu nedenle MUCAINE® sadece yetişkinlerde önerilir.
Geriyatrik Popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Tabletin aşırı dozda alınması halinde şu belirtiler görülebilir:
Alüminyum hidroksitin doz aşımı konstipasyona neden olabilir veya böbrek fonksiyon yetmezliği durumunda hiperalüminemi oluşabilir. Alüminyum entoksikasyon semptomları halsizlik, tremor, konfüzyon, ansefalopati ve fosfor düzeylerinin azalmasıdır.
Magnezyum hidroksitin doz aşımı diyareye neden olabilir veya böbrek fonksiyon yetmezliği durumunda hipermagnezemi oluşabilir. Hipermagnezemi semptomları yüzde kızarıklık, susuzluk hissi, hipotansiyon, uyku hali, halsizlik, tendon reflekslerinin kaybı, solunum güçlüğü, kardiyak aritmi, koma ve kalp durmasıdır.
Tedavi:
Hiperalüminemi tedavisi, alüminyum içeren maddelerin alımının durdurulması, alüminyum ve fosfor seviyelerinin kontrolü ve deferoksamin kullanımı ile yapılır.
Hipermagnezemi tedavisi, magnezyum içeren maddelerin alımının durdurulması, kan magnezyum düzeylerinin takibi ve intravenöz olarak 10-20 mL %10’luk kalsiyum glukonat enjeksiyonu uygulaması ile yapılır. Sıvı eksikliğinin düzeltilmesi ve diyaliz, hipermagnezemi tedavisi için önemli olabilir.
Mucaine ile ilgili diğer bilgiler
- Mucaine Genel
- Mucaine Fiyat
- Mucaine Prospektüs
- Mucaine Kullananlar
- Mucaine Nedir
- Mucaine Kullanımı
- Mucaine Yan Etkileri
- Mucaine Etkileşimi
- Mucaine Gebelik
- Mucaine Saklanması
- Mucaine Muadili
- Mucaine Uyarılar
- Mucaine Endikasyon
- Mucaine Kontrendikasyon
- Mucaine İçeriği
- Dozu
- Mucaine Zararları
- Mucaine Formu
- Mucaine Farmakolojik Özellikler
- Mucaine Farmasötik Özellikler
- Mucaine Ruhsat Bilgileri