MUCOFIX 900/400 mg 20 efervesan tablet { Neutec Inhaler } Dozu
Neutec Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Mucofix dozu, Mucofix dozaj, Mucofix doz aşımı, Mucofix uygulama, Mucofix kullanım şekli, Mucofix kullanımı, Mucofix kullanım süresi, Mucofix açmı tokmu, Mucofix nedir, Mucofix ne için kullanılır, Mucofix nasıl kullanılır, Mucofix faydaları, Mucofix etkileri, Mucofix günde kaç kez, Mucofix sabah mı akşam mı, Mucofix fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde, yetişkinlerde ve 14 yaşın üstündeki çocuklarda önerilen MUCOFİX dozu günde 1 efervesan tablettir.
Uygulama şekli: _
MUCOFİX bir bardak suda eritildikten sonra bekletilmeden içilmelidir.
Özel popülasyon la ra ilişkin ek bilgiler: .
Böbrek yetmezliği:
Asetilsisteinin böbrek yetmezliği olan hastalarda güvenliliğİ ve etkililiği araştırılmamıştır. MUCOFİX, doksofilin içeriğinden dolayı böbrek hastalığı olanlarda dikkatli kullanılmalıdır. Böbrek hastalığı olanlarda doksofilin plazma konsantrasyonlarının İzlenmesi önerilmektedir.
Karaciğer yetmezliği:
İlerlemiş karaciğer yetmezliği olan (Child-Pugh Klas C) hastalarda asetilsisteinin ortalama eliminasyon yarı Ömrü uzar ve klerens azalır (Bkz. Bölüm 4.4. ve 5.2.).
Karaciğer hastalığı olanlarda doksofilinin de yan ömrü uzayabileceğinden MUCOFIX dozunun azaltılması gerekebilir.
Pediyatrik popülasyon:
7-14 yaş arası çocuklarda MUCOFİX’İn bu yaş grubuna uygun dozunun (600/200 mg) kullanılması önerilir.
Geriyatrik popülasyon:
Asetilsisteinin geriyatrik hastalarda güvenliliğİ ve etkililiği araştırılmamıştır. MUCOFlX yaşlılarda dikkatli kullanılmalıdır.
Doz aşımı ve tedavisi
Asetilsisteİn
Asetilsisteİn oral formlarında bugüne kadar toksik bir doz aşımı görülmemiştir. Gönüllüler 3 ay boyunca, günde 11,6 g asetilsistein ile tedavi edildiğinde ciddi bir yan etki gözlenmemiştir. Günde 500 mg/kg oral doz asetilsistein herhangi bir toksik etki olmaksızın tolere edilmemektedir.
a) Zehirlenme semptomları:
Doz aşımı durumunda bulantı, kusma ve ishal gibi gastrointestinal semptomlar görülebilir. Emzirilen bebeklerde hipersekresyon tehlikesi vardır.
b) Doz aşımında uygulanacak tedavi ve alınması gereken önlemler:
Gerektiğinde semptomatik tedavi uygulanır.
İnsanlarda parasetamol zehirlenmesinde uygulanan intravenöz asetilsistein sayesinde günlük 30 grama kadar çıkan dozlarda asetilsistein hakkında maksimum doz bilgisi mevcuttur.
Oldukça yüksek asetilsistein konsantrasyonlarının i.v. olarak uygulanması, özellikle hızlı uygulandığında, kısmen geri dönüşü olmayan anaflaktİk reaksiyonlara yol açmıştır.
DoksofiIİn
Doksofılin ile majör aritmi bildirilmemiştir, fakat ksantin bileşikleriyle doz aşımında majör kalp ritmi bozuklukları görülme olasılığı göz ardı edilmemelidir,
Oral doz aşımı vuku bulması halinde hastalarda nöbetler görülebilir ve bunlar intoksikasyonun İlk belirtileri olabilir. Advers reaksiyonlar tedavinin kesilmesine neden olabilir. Hekim tarafından uygun görülürse daha düşük dozda tekrar uygulanabilir.
Spesifik bir antidotu yoktur. Kardiyosirkülatör şok semptomlarının giderilmesine yönelik tedavi uygulanmalıdır.
Mucofix ile ilgili diğer bilgiler
- Mucofix Genel
- Mucofix Fiyat
- Mucofix Prospektüs
- Mucofix Kullananlar
- Mucofix Nedir
- Mucofix Kullanımı
- Mucofix Yan Etkileri
- Mucofix Etkileşimi
- Mucofix Gebelik
- Mucofix Saklanması
- Mucofix Muadili
- Mucofix Uyarılar
- Mucofix Endikasyon
- Mucofix Kontrendikasyon
- Mucofix İçeriği
- Dozu
- Mucofix Zararları
- Mucofix Formu
- Mucofix Farmakolojik Özellikler
- Mucofix Farmasötik Özellikler
- Mucofix Ruhsat Bilgileri