MULTIBIC 4 mmol/L Potasyumlu 4500 ml Hemofiltrasyon solüsyonu Dozu
Fresenius Medikal Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Multibic dozu, Multibic dozaj, Multibic doz aşımı, Multibic uygulama, Multibic kullanım şekli, Multibic kullanımı, Multibic kullanım süresi, Multibic açmı tokmu, Multibic nedir, Multibic ne için kullanılır, Multibic nasıl kullanılır, Multibic faydaları, Multibic etkileri, Multibic günde kaç kez, Multibic sabah mı akşam mı, Multibic fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Filtrasyon hızı, hastanın klinik durumu ve vücut ağırlığına bağlı olarak hekim tarafından belirlenmelidir. Farklı reçete edilmediği sürece, hastanın metabolik durumuna bağlı olarak metabolik atık ürünlerin uzaklaştırılması için yetişkinlerde 800-1400 mL/sa toplam filtrasyon hızı uygundur. Günde 75 L maksimum filtrasyon hızı önerilmektedir.
Uygulama şekli:
Akut renal yetmezliği olan hastalarda replasman solüsyonu ile yapılan hemofiltrasyon bu konuda tecrübeli bir hekimin kontrolü altında gerçekleştirilmelidir.
Akut renal yetmezlikte tedavi, belirli bir süre için yapılır ve renal fonksiyon tamamen geri kazanıldığında sonlandınlır.
MULTIBIC
4 mmol/L Potasyumlu, intravenöz infüzyon ile kullanılır.
Kullanıma hazır solüsyon ekstrakorporeal dolaşıma bir pompa vasıtasıyla İnfüzyon ile verilir.
Hemofiltrasyonda kan serumu filtre edilerek uzaklaştırıldığı için; filtre edilen hacim [eksi çekilmesi gereken ultrafıltrasyon sıvısı] hemofiltrasyon solüsyonu şeklinde yerine konmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Yukarıda verilen bilgilerin dışında ek bir bilgi bulunmamaktadır.
Pediyatrik popülasyon:
Çocuklarda kullanım ve dozaj konusunda klinik tecrübe bulunmamaktadır.
Geriyatrik popülasyon:
Yukarıda verilen bilgilerin dışında ek bir bilgi bulunmamaktadır.
Doz aşımı ve tedavisi
Tavsiye edilen dozlarda kullanıldığında herhangi bir acil durum rapor edilmemiştir; bunun yanı sıra solüsyonun kullanımı istendiği zaman durdurulabilir. Sıvı dengesinin doğru bir şekilde hesaplanmadığı ve izlenmediği durumlarda hiperhidrasyon veya dehidrasyon ile birlikte bazı bağlantılı sirküler reaksiyonlar meydana gelebilir. Bu durum kan basıncı, santral venöz basınç, kalp hızı ve pulmoner arteriyel basınçta değişiklik şeklinde görülebilir. Hiperhidrasyon vakalarında konjestif kalp yetmezliği ve/veya pulmoner konjestiyon indüklenebilir.
Hıperhidrasyonda ultrafiltrasyon arttırılmalı ve infiizyonla verilen replasman solüsyonunun hızı ve hacmi azaltılmalıdır.
Belirgin dehidrasyon vakalarında ultrafiltrasyon azaltılmalı veya durdurulmalı, ve infuzyonla verilen replasman solüsyonunun hacmi uygun şekilde arttırılmalıdır.
Tedavinin gereğinden fazla yapılması elektrolit konsantrasyonlarında ve asit-baz dengesinde bozukluk, örneğin uygun olmayan, yüksek bir hacimde replasman solüsyonu infuzyonla verilirse/uygulanırsa bikarbonat doz aşımı meydana gelebilir. Bu durum metabolik alkaloz, iyonize kalsiyum seviyesinde azalma veya tetaniye sebep olabilir.