TEXEF PLUS 100/62.5 mg 20 film kaplı tablet Gebelik

B.Braun-İrengün Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lipofundin gebelik kategorisi B'dir. Lipofundin hamilelik kategorisi, Lipofundin gebelik kategorisi, Lipofundin emzirme, Lipofundin anne sütüne geçer mi, Lipofundin laktasyon, Lipofundin hamilelerde kullanımı, Lipofundin ve bebek, Lipofundin kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Kan ve Perfüzyon Solüsyonları > Damar İçine Enjekte Edilenler > Beslenme Serumu > Lipid (Yağ) Emülsiyonları

ATC Kodu

B05BA02

Etkin Madde

Orta zincirli trigliseridler 50 g/L , Vitamin E 0.1 g/L , Soya yağı 50 g/L

Barkodu

8699736690191

Geri Ödeme Kodu

A04677

Satış Fiyatı

13.68 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

80

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Beslenme Zorluğu , Gıda Takviyesi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFIW

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FQC

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Emülsiyon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar /Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

Çeşitli hayvan türleriyle yapılan çalışmalar sefpodoksim proksetilin herhangi bir teratojenik ve fötotoksik etkisini göstermemiştir. Ancak, gebelerde sefpodoksim proksetilin güvenirliğisaptanmamış olduğundan gebelik sırasında kullanılmaması önerilmektedir.

Laktasyon dönemi

Sefpodoksim ve klavulanik asit anne sütü ile atılmaktadır. TEXEF PLUS tedavisi sırasında emzirme durdurulmalıdır ya da emziren annede TEXEF PLUS tedavisinden kaçınılmalıdır.Üreme yeteneği / Fertilite

Sıçanlarda ve tavşanlarda yapılan embriyotoksisite araştırmalarında herhangi bir teratojenik potansiyel belirtisi ortaya çıkmamıştır. Sefpodoksim sıçanlarda fertilite araştırmalarında ve peri-ve postnatal araştırmalarda istenmeyen bir etki oluşturmamıştır. Sıçanlarda plasentadan geçtiği vesütte aktif madde veya metabolitlerinin görüldüğü saptanmıştır. İnsanlarda gebelikte kullanımı ileilgili deneyim bulunmamaktadır.